Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

«ΑΠΕΙΛΗ-ΣΟΚ» ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – Νέο «χαστούκι» Πούτιν σε Ερντογάν

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το «πάγωμα» των πτήσεων τσάρτερ από τη Ρωσία προς την Τουρκία –παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου – γεγονός που τα τουρκικά ΜΜΕ πέρασαν στην κοινή γνώμη ως «απειλή-σοκ».

Αναφερόμενος στο θέμα ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ επιβεβαίωσε ότι...
υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως η θέση της Μόσχας δεν έχει αλλάξει.
«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας έκανε μια προειδοποίηση. Η προειδοποίηση αυτή ισχύει. Δεν έχω να δηλώσω τίποτα περισσότερο» είπε.
Την προηγούμενη εβδομάδα, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει θέμα με τις πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία, με τις οποίες σημειωτέον μεταφέρονται τα εκατομμύρια των Ρώσων τουριστών προς την Τουρκία.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες τις 10 Απριλίου είχαν λάβει ένα τηλεγράφημα, στο οποίο αναφερόταν ότι λόγω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στην Τουρκίας, είναι δυνατόν να παγώσουν οι πτήσεις τσάρτερ προς τη χώρα αυτή.
Η εφημερίδα Kommersant είχε γράψει ότι το τηλεγράφημα είχε αποσταλεί από την ρωσική ΥΠΑ, τη Rosaviatsiya, στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τη στήριξη της Τουρκίας στον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ, στις 7 Απριλίου.
Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr
Crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: