Τρίτη 4 Απριλίου 2017

«Εμείς» ή «Αυτοί»

Αποτέλεσμα εικόνας για ή εμείσ ή αυτοίΤου Θανάση Χειμωνά
«Οι πάντες, εντός και εκτός χώρας, έχουν συνωμοτήσει κατά της κυβέρνησης».

Χαρακτηριστικότατη η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη σε πρωινή εκπομπή του Αντέννα. Ένα άτυπο sequel στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της Αυγής, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει «Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από το παλιό σύστημα»
Η έγκριτη αριστερή εφημερίδα στηλίτευσε έτσι τις δολοπλοκίες ατόμων όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Στουρνάρας αλλά και το τρίο Διαμαντοπούλου-Ραγκούσης-Φλωρίδης οι οποίοι –όπως φαίνεται- δεν θα ησυχάσουν αν δεν ανατρέψουν την εθνοσωτήριο και λαοφιλή κυβέρνηση του Αλέξη του Τσίπρα...

Φυσικά, τέτοιου είδους τοποθετήσεις δεν αποτελούν νέο φαινόμενο. Ακριβώς πάνω σε αυτή την εξωφρενική συνομωσιολογία πάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανέλθει στην εξουσία. Στα «φακ νιους» (που λέει και ο Τάσος Πετρόπουλος) που διέσπειραν και διασπείρουν τα τελευταία επτά χρόνια τα φιλοσυριζαίικα ΜΜΕ και τα έμμισθα συριζοτρόλ με την βοήθεια κάποιων χιλιάδων ανόητων συμπατριωτών μας. Από τη χρήση της Ελλάδας ως πειραματόζωο του διεθνούς καπιταλισμού (αν όχι και του σιωνισμού) έως τα παιδάκια που λιποθυμούσαν από την πείνα λόγω των μνημονίων. Από τους ελεύθερους σκοπευτές και τους ΜΑΤατζήδες που μιλούσαν γερμανικά (μη γελάτε, το λέγανε σοβαρά αυτό), έως τους all time classic «αεροψεκασμούς» την θεωρία των οποίων υιοθετούσαν με ενθουσιασμό και τρόμο οι συριζαίοι –ασχέτως τι λένε τώρα δημοσίως.
Το κλασικό σύνθημα «Εμείς ή αυτοί» που συντρόφευσε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του προς τη διακυβέρνηση της χώρας αλλά εξακολουθεί να αξιοποιείται μέχρι και σήμερα διαθέτει σαφώς και τέτοιου είδους προεκτάσεις. Γιατί «Εμείς» είμαστε οι αγνοί και άδολοι υποστηριχτές του Λαού. 
«Εμείς» νοιαζόμαστε για τον απλό άνθρωπο, τον μεροκαματιάρη, τον αδύναμο (παλιότερα «Εμείς» νοιαζόμασταν και για τους μετανάστες αλλά για πρακτικούς λόγους είμαστε αναγκασμένοι να τους αφήσουμε να αλληλοσκοτώνονται και να αυτοπυρπολούνται).
«Αυτοί» είναι οι ανάλγητοι και νεοφιλελεύθεροι Ευρωπαίοι που δε μας συγχωρούν το γεγονός  ότι όταν χτίζαμε Παρθενώνες έτρωγαν βελανίδια αλλά και το ότι «Εμείς» βλέπουμε από το παράθυρό μας την Ακρόπολη ενώ εκείνοι το ταπεινό Ράιχσταγκ (όπως έχει τονίσει άλλωστε και ο ίδιος ο Τσίπρας).
«Αυτοί» είναι όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Οι δεξΧιοί Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι που –τυφλωμένοι από τα αμύθητα πλούτη τους- νοιάζονται μονάχα για τη δική τους ευημερία αλλά και εκείνη των διαφόρων ελίτ.
Εσχάτως «Αυτοί» είναι και τα «δήθεν» αριστερά κόμματα όπως το ΚΚΕ και οι διάφορες ΛΑΕ-Πλεύσεις που σαμποτάρουν για προσωπικά οφέλη την ΠΦΑ κυβέρνηση της χώρας.
«Αυτοί» είναι τα κανάλια που αντί να αποθεώνουν τον πρωθυπουργό μας υπακούουν στις εντολές των ανθελλήνων. Γι αυτό άλλωστε και πρέπει να τα κλείσουμε.
«Αυτοί» είναι όποιος διαφωνεί μαζί μας. Γι αυτό και πρέπει να τον κάνουμε να σωπάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εφηύρε τις θεωρίες συνωμοσίας στη χώρα μας. Αυτές ήταν πάντα δημοφιλείς στον, πάσχοντα από μανία καταδίωξης, νεοέλληνα. Τις ανέδειξαν όμως σε επιστήμη. Σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής ψήφων. Για τον Τσίπρα τον Σκουρλέτη και τ’ άλλα παιδιά οι θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν σήμερα το μοναδικό τρόπο να συσπειρώσουν κόσμο γύρω τους με το Βατερλό (του κλεισίματος ή μη) της αξιολόγησης να έπεται. Γιατί δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί αφελείς σε τούτη δω τη χώρα.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: