Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η Δημοσιογραφία του Συμφέροντος, της Απάτης και της Κοροϊδίας

Σχετική εικόνα
Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων που ενημερώνουν (υποτίθεται υπεύθυνα...) τους πολίτες, είναι οικονομικά αναλφάβητοι. Δυστυχώς. 
Μετά από 22 χρόνια εργασιακού βίου στον χώρο έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η "ηλιθιοποίηση" του Έλληνα έχει να κάνει αφενός με την ανεπάρκεια και την οικονομική αγραμματοσύνη των περισσότερων δημοσιογράφων και αφετέρου με το κλασικό ότι "καλή είδηση είναι η κακή είδηση".
Στα χρόνια του Μνημονίου διάφοροι εκδότες, καναλάρχες και δημοσιογράφοι άρχισαν να το παίζουν...
αντιμνημονιακοί και αντιστασιακοί. Ενημέρωναν και ενημερώνουν για τα Οικονομικά και την Οικονομία τους πολίτες χωρίς να έχουν καμία σχέση με το... σπορ. Είναι σαν να έχουμε έναν υδραυλικό, ένα δικηγόρος, έναν αγρότης και κάποιον άλλον, οι οποίοι τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι πιο ειδικός για να κάνει εγχείρηση... βουβωνοκήλης σε άρρενα! Καταλαβαίνετε τη συνέχεια...
Προφανώς, οι ξερόλες δημοσιογράφοι που δεν γνωρίζουν από Οικονομικά επέλεξαν την εύκολη λύση να πάνε με τον λαό. Σκέφτηκαν ότι μπορεί να βρεθούν στον δρόμο με τους... αγανακτισμένους και να γίνει καμιά... ζημιά. Βέβαια, τώρα οι "Αγανακτισμένοι" είναι διορισμένοι και δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για τη διατήρηση της αργομισθίας τους υπερασπιζόμενοι τα μεγαλύτερα πολιτικά σιχάματα που γνώρισε η χώρα και μάλιστα σε μια από τις πλέον κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της...
Οι αδαείς και ανεύθυνοι δημοσιογράφοι συνέβαλαν ώστε να ανδρωθούν όλα αυτά τα εκτρώματα των δήθεν αντιμνημονιακών κομμάτων και να μπουν στη Βουλή άθλια και ελεεινά υποκείμενα που δεν ξέρουν και δεν μπορούν να ταίσουν ούτε καν τα πουλιά του Εθνικού Κήπου! Η αφρόκρεμα των... δημοσιογράφων του λαού μένει στις καλές περιοχές, διαθέτει σικάτα έως υπερπολυτελή αυτοκίνητα, έχει λάβει ένα υψηλό ή πολύ υψηλό δάνειο, οι περισσότεροι εξ΄ αυτών το χρωστούν και προσπαθούν να βρουν άκρη με τις τράπεζες για να μην τους πάρουν το σπίτι ή την επιχείρηση, είναι "κόκκινοι" σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, υποδύονται τους αντιμνημονιακούς-αντιμερκελιστές-αντισοϊμπλεδικούς, τρώνε σε επώνυμα ρεστοράν και αυτοπροσδιορίζονται ως "υπερασπιστές των κατατρεγμένων έναντι των ξένων εισβολέων".
Από την άλλη πλευρά, όσοι επιλέξαμε να πούμε από την πρώτη στιγμή την πικρή αλήθεια, επισημαίνοντας παράλληλα την αποφυγή των λαθών του παρελθόντος ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο, δεχόμασταν τα πυρά ενίοτε και αυτών των high και όχι μόνο, δημοσιογράφων. Βάλαμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ" με τεράστιο προσωπικό κόστος και με την ελπίδα ότι θα διδαχθούμε μέσα από την υπενθύμιση των κακώς κειμένων του παρελθόντος. Τότε που οι πολίτες... δεν ήξεραν τίποτα για το ασφαλιστικό του Γιαννίτση για παράδειγμα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι... υπερασπιστές του λαού χρωστούν παντού, μένουν σε in περιοχές, ενώ εμείς οι... πουλημένοι μένουμε σε τριάρια στις πιο λαϊκές συνοικίες, έχοντας αυτοκίνητα 15ετίας-20ετίας κλπ.
Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι πολίτες του τόπου με τη... σοφία και την... εξυπνάδα που τους διακρίνει, να εντοπίσουν το λάθος και να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: