Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Σαν στυμμένη λεμονόκουπα

Αποτέλεσμα εικόνας για στυμμένη λεμονόκουπα
Του Θανάση Χειμωνά
Την περίοδο 2010-2012 το ελληνικό ίντερνετ –και όχι μόνο- γέμιζε συχνά-πυκνά από βιντεάκια όπου έλληνες φοιτητές του εξωτερικού προπηλάκιζαν «ανθέλληνες τροϊκανούς» αλλά και γηγενείς «γερμανοτσολιάδες»  σε διάφορες εκδηλώσεις ανά τη δυτική Ευρώπη. 
Έχω μάλιστα την εντύπωση πως, για κάποιο λόγο, όλοι οι Έλληνες που σπούδαζαν εκείνες τις «παλιές καλές ημέρες» στα Παρίσια, τα Λονδίνα και τα Βερολίνα ήταν ένθερμοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ...


Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Που λέτε, τα βιντεάκια αυτά στα οποία πρωταγωνιστούσαν αναιδέστατα παιδάκια τα οποία εξαπέλυαν έναν καταιγισμό από αρλούμπες και κοινοτοπίες, καταλήγοντας σε φράσεις τύπου: «Γιου κιλντ άουρ ντριμς. Γουϊ αρ πουρ εντ χονεστ πιπλ γουϊδ ντίγνκιτι. Γουϊ κριέιτεντ δε Πάρθενον» κ.ο.κ. γίνονταν αποδεκτά με ενθουσιασμό από τα φιλοσυριζαίικα ΜΜΕ ενώ τα γνωστά έμμισθα συριζοτρόλ φρόντιζαν για την διάδοση τους στις τέσσερις γωνιές των ελληνικών σόσιαλ μίντια. Τα δε φοιτητρόνια αντιμετωπίζονταν ως σύγχρονοι παπαφλέσσηδες και τσεγκεβάρες  που «κατατρόπωσαν τον Πάγκαλο», «κονιορτοποίησαν τον Τόμσεν» κλπ κλπ.
Δεν γνωρίζω φυσικά τι κάνουν σήμερα εκείνοι οι υπέροχοι «επαναστάτες». Εκτίμησή μου είναι πως έχουν πια παρατήσει τις (όποιες) σπουδές τους και είναι πλέον διορισμένοι σε κάποια Δημόσια Υπηρεσία ή στο γραφείο κάποιου υπουργού. Εννοείται πως δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο ο διορισμός τους αυτός να μην τους έχει εμποδίσει να συνεχίζουν τις (όποιες) σπουδές τους στα Παρίσια, τα Βερολίνα, τα Λονδίνα.

Όλα αυτά τα θυμήθηκα παρακολουθώντας το χθεσινό show της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία επιτέθηκε με ανάλογο τρόπο στην άμοιρη επίτροπο της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου (άραγε έχει συγγένεια με τον Michael Cretu που μας χάρισε το θρυλικό τραγούδι της νιότης μας, Samurai;).
Μέσα στο παραλήρημά της, η Ζωή μίλησε για μνημόνια, ευρωπαϊκές δικτατορίες και αυτοκτονίες. Όπως ακριβώς έκαναν και οι συριζοφοιτητές που ανέφερα στην αρχή του άρθρου.
Πόσο έχουν όμως αλλάξει οι καιροί φίλοι μου… Το ξέσπασμα της φοβερής και τρομερής πρώην Προέδρου της Βουλής .πέρασε ως μονοστυλάκι στα συριζαίικα ΜΜΕ. Βία πέντ-έξι γραμμές, με τον εκάστοτε αρθρογράφο να περιγράφει το γεγονός με ειρωνική διάθεση. Κι από κάτω οι συριζοταλιμπάν τους διαδικτύου να σχολιάζουν  για «μπάφους» και «ψυχιατρικά ιδρύματα».
Οι «αγανακτισμένοι πολίτες», εντός και εκτός συνόρων, έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενσάρκωσε τον λόγο τους καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μέλος του κόμματος. Σήμερα όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θεΖμικός. Δεν πολυγουστάρει τσαμπουκάδες και υστερίες.
Η Ζωίτσα πετάχτηκε σαν στυμμένη λεμονόκουπα και χλευάζεται κάθε μέρα και ώρα που περνάει από τα payroll της Κουμουνδούρου. Ας πρόσεχε.

www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: