Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Οι κατεργάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ πόνεσαν τους Έλληνες και θα το πληρώσουν

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι κατεργάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ
Όσο θυμάμαι τους πανηγυρισμούς των υπουργών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πριν από ένα μήνα περίπου επέστρεψαν από το εξωτερικό και βγήκαν σε όλες τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα της χώρας μας λέγοντας ότι ήρθε το τέλος της λιτότητας και ότι η οικονομία θα ανακάμψει θεαματικά ή ακόμη και ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τον πρώτο επενδυτικό προορισμό για όλους τους επιχειρηματίες του κόσμου, τόσο πανικοβάλλομαι...
για το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ορκισμένοι να διαλύσουν μία ολόκληρη χώρα στο βωμό του χρήματος. 
Το μόνο που απασχολεί τον κύριο Τσίπρα αυτή τη στιγμή, είναι να μην χάσει τη δεδηλωμένη και προσπαθεί με αλλεπάλληλα ψέματα να πείσει 153 ανθρώπους να ψηφίσουν τα νέα επώδυνα και επαχθή μέτρα τα οποία επιθυμεί να φέρει. Και όλα αυτά τα μέτρα έρχονται λόγω των φοβερών καθυστερήσεων της κυβέρνησης όλους αυτούς τους μήνες.

Εδώ γεννιέται ένα πολύ λογικό ερώτημα:
Αν η αξιολόγηση η δεύτερη είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο, τα μέτρα θα ήταν αυτά που ακούμε ή θα ήταν λιγότερα; 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν η δεύτερη αξιολόγηση είχε κλείσει στην ώρα της, εκεί στον Σύριζα, θα φάνταζαν πιο ικανοί ως κυβέρνηση, η χώρα μας θα ήταν πιο σοβαρή στα μάτια των Ευρωπαίων και οι πολίτες ενδεχομένως να έβλεπαν μία μικρή ελπίδα στο βάθος του τούνελ.
Για κακή μας τύχη όμως, καμία αξιολόγηση δεν έχει κλείσει, κι αν κλείσει τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει με τα πιο δύσκολα μέτρα τα οποία θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι 53 από τους 153 προσπαθούν να δείξουν στον κύριο Τσίπρα ότι έχουν μία διαφορετική στρατηγική και σκέψη. 
Εκτιμώ ότι καμία διαφορετική στρατηγική και σκέψη δεν έχουν.
Ο μισθός κάθε μήνα μπαίνει στους λογαριασμούς τους και είναι απολύτως ευχαριστημένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κολλήσει ποτέ ένσημα στη ζωή τους, ήταν παιδιά του κομματικού σωλήνα και ελάμβαναν ένα μεροκάματο τα προηγούμενα χρόνια για να κολλούν αφίσες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Άρα λοιπόν, είτε πιέζουν οι 53, είτε δεν πιέζουν, το κόλπο τους είναι επικοινωνιακό και αυτό το γνωρίζει ο ανειλικρινής κ. Τσίπρας.
Όταν βλέπουμε έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος περπατάει χαμογελαστός με το αμάνικο μπουφάν του στους δρόμους της Αθήνας, σημαίνει πως αυτός ο άνθρωπος κρύβει έναν χαρακτήρα μέσα του οποίος είναι πάρα πολύ σκληρός. Φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. 
Ένας ταπεινός, ευαίσθητος και πατριώτης Πρωθυπουργός, αν είχε πει τόσες χιλιάδες ψέματα σε όλους τους Έλληνες πολίτες, τουλάχιστον θα έδειχνε μία αμηχανία ή ένα άγχος, θα αισθανόταν κάποιες τύψεις ή ενδεχομένως και σοβαρές ενοχές. Αυτοί όμως δρουν ως «πληρωμένοι δολοφόνοι» που βλέπαμε στις ασπρόμαυρες ταινίες στο παρελθόν. Ο κ Τσίπρας δείχνει να ευχαριστιέται από την κατάντια της χώρας μας. Φαίνεται ότι ήθελε τόσο πολύ να αγγίξει τη βελουτέ καρέκλα του Μαξίμου, που τώρα γαντζώθηκε και δεν την αφήνει με τίποτα.

Δυστυχώς αλλά η χώρα μας δεν χρειάζεται ψεύτες, είχε αρκετούς από αυτούς στο παρελθόν. Ο κόσμος είναι βαθύτατα προβληματισμένος και επιζητά την αληθινή ελπίδα. Η λύση δεν θα προέλθει από τους πινόκιο της πολιτικής, θα προέλθει από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμιστικό το οποίο θα εφαρμοστεί επιθετικά ούτως ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για όλους, με χαμηλότερες φορολογίες, με χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και με σταθερούς συντελεστές.
Οι παθογένειες πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Όλες αυτές οι παθογένειες που μας  έφεραν ως εδώ. Δεν είναι δυνατόν να κρύβουμε όλα τα κακά του δημοσίου κάτω από ένα χαλί και όλα τα βάρη να τα ρίχνουμε στον ιδιωτικό τομέα και στους δημιουργικούς εκείνους έλληνες που θέλουν να επενδύσουν στην πατρίδα τους.

Η Νέα Δημοκρατία αυτό έχει στο μυαλό της και είναι ξεκάθαρη σε όλους τους τόνους. Επιθυμεί να στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, να φέρει επενδυτές και να κόψει όλες εκείνες τις παθογένειες ούτως ώστε να έχουμε ένα αποτελεσματικό δημόσιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Αυτό δεν συνεπάγεται απολύσεις σε καμία των περιπτώσεων, σημαίνει όμως κινητικότητα και αξιολόγηση των εργαζομένων του δημοσίου. Οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται σκληρά στο δημόσιο, όλοι αυτοί που δουλεύουν για λιγοστά χρήματα, θα πρέπει να νιώθουν ότι με την αξιολόγηση οι κόποι τους δεν θα πάνε χαμένοι.
Εκείνοι που δεν προσέρχονται στην εργασία τους ή όλοι εκείνοι που έχουν μπει στον πάγο για διάφορους λόγους θα πρέπει να αποφασίσουν να εργαστούν, θα πρέπει να αποφασίσουν να προσφέρουν έργο, δεν γίνεται διαφορετικά.
Η Ελλάδα μας για να προχωρήσει και να είναι δυναμικά μέσα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, θα πρέπει να δείξει ότι έχει πρόγραμμα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να πιέσουμε τους πολλές φορές σκληρούς  δανειστές μας ούτως ώστε να σχεδιάσουμε μόνοι μας μία στρατηγική η οποία θα επιφέρει δημοσιονομικές ανάσες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά ήδη 800 ολόκληρες μέρες!
Είδε κανείς κάποια επιτυχία της Κυβέρνησης; Είδε κανείς κάποια ελάφρυνση στο χρέος; 
Μήπως αντιλήφθηκε κάποιος ότι τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης; 
Μήπως κάποιος επενδυτής αποφάσισε να προσεγγίσει την Ελλάδα; 
Μήπως τα νοικοκυριά ένιωσαν κάποια οικονομική ελάφρυνση; 
Τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν. 
Δυστυχώς μας προέκυψαν κάποιοι ψεύτες οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στους πάγκους τους το συντομότερο... πριν η Ελλάδας μας οδεύσει τελειωτικά προς τον γκρεμό. Εκεί άλλωστε επιστρέφει ο κάθε κατεργάρης που κοροϊδεύει εσκεμμένα τους Έλληνες. 
Οι κατεργάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ πόνεσαν τους Έλληνες και θα το πληρώσουν.

Του Γιάννη Καλλιάνου*

* Ο Γιάννης Καλλιάνος είναι Μαθηματικός - Μετεωρολόγος και αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: