Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα της ΝΔ να συζητηθούν στη Βουλή οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Αποτέλεσμα εικόνας για μαδουρο τσιπρας

Τον «φόβο» μήπως και εκτεθούν από τον πολιτικό τους φίλο N. Maduro απέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνος Δουζίνας το αίτημα της ΝΔ για σύγκλιση της Επιτροπής με αντικείμενο συζήτησης τις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό...

Πριν στεγνώσει το μελάνι της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αποδείξει ότι μια συζήτηση για τη Βενεζουέλα αποτελεί «κόκκινη γραμμή» (εν αντιθέσει με τα Μνημόνια) τόσο για το Μέγαρο Μαξίμου όσο και για τον Πρόεδρο της Βουλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Δούζινας επικαλέστηκε ακόμα και απόσπασμα του πολιτικού δράματος του Σαίξπηρ «Ερρίκος ο 4ος» που αναφέρεται στη συμβουλή του βασιλιά Ερρίκου προς το γιο του Φίλιππο, που θα αναλάμβανε χρέη Βασιλιά λόγω του επικείμενου θανάτου του.
«Να κάνεις δουλειά σου. Να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένες αντιδικίες. Αν πετύχεις σ’ αυτή την προσπάθεια, μπορείς να εξαφανίσεις τη μνήμη του παρελθόντος», είχε πει ο βασιλιάς Ερρίκος ο 4ος. Μόλις είδα το αίτημα της ΝΔ αυτό μου ήρθε στο μυαλό. Νομίζω ότι και η ΝΔ χρησιμοποιεί ξένες ταραχές για να ξεχάσουμε όσα συμβαίνουν εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά την «επίσημη δικαιολογία» υποστήριξε ότι δεν μπορεί η Επιτροπή να ασχοληθεί με τις εσωτερικές υποθέσεις μίας οποιασδήποτε ξένης χώρας παίρνοντας θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς ενώ προσέθεσε πως Επιτροπή δεν έχει συνέλθει ποτέ για κάτι ανάλογο και κυρίως ούτε η ίδια ούτε η Ολομέλεια επιτρέπεται να προχωρά σε ψηφίσματα, όπως απαιτεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Πέρασε, δε, και στην αντεπίθεση (καθώς η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση) υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει ζητήσει 2 χρόνια ποτέ ξανά σύγκληση της Επιτροπής για τα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που απασχολούν τη χώρα μας και το έπραξε τώρα για τη Βενεζουέλα.
Ρίχνοντας, πάντως, στάχτη στα μάτια των Ελλήνων διευκρίνισε  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποβιβάζει τα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. «Θεσμικά όμως η θέση της Βουλής και της Επιτροπής δεν είναι να πάρουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά να εξετάσουμε κάθε τρόπο ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, για να βρεθεί μία ειρηνική λύση», είπε κλείνοντας την συζήτηση.  




Το left.gr είδε "πραξικόπημα της Δεξιάς" στη  - Δεν δημοσιεύει καμία φωτογραφία από τους νεκρούς που προκάλεσε ο .




Το left.gr έχει παρόμοιο τίτλο & εικόνες με το κρατικό κανάλι τ  για τις διαδηλώσεις στη  -Είδαν "πραξικόπημα της Δεξιάς"



anaxfiles.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: