Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Γλυκιά συνωμοσία ή γιατί οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στον Τσίπρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Στα σκουπίδια 7,2 δις € !

Ο πρόεδρος Αλέξης είδε τον αγωνιστή Μπαλαούρα στην Κεντρική Επιτροπή και του είπε: «Μπαλαούρα δώσε πίσω τα λεφτά, εσύ φταις που χρεοκόπησε η χώρα». 

Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τον κύριο πρόεδρο αλλά είπε για μία φορά την αλήθεια! 

Οι Μπαλαούρες δεν είναι άσχετοι με την χρεοκοπία της χώρας. Συμμετείχαν στην πιο γλυκιά συνωμοσία που έχει ποτέ στηθεί...


Λεφτά υπάρχουν; 
Πάντα υπήρχαν λεφτά για τους κομματικούς εγκάθετους. Για τους συνεργάτες του εκάστοτε Μαυρογιαλούρου. 
Η επανάσταση που έφερε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα είναι ότι άνοιξε τις πόρτες της εξουσίας για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Κι έτσι γέμισε η Ελλάδα από Γκρούεζες, από τα παιδιά των τοπικών. Κι ύστερα ήρθε η γαλάζια γενιά για να αντιγράψει τους πρασινοφρουρούς. Αντέγραφε ο ένας τον άλλον, τραβώντας μία από εδώ και μία από εκεί με δύναμη. Μέχρι που το σχοινί έσπασε και η παράσταση τελείωσε.
Ο ελληνικός λαός ήξερε ότι όλο αυτό έπρεπε με κάποιον τρόπο να τελειώσει. Έπρεπε, λοιπόν, να βρει κάποιον νέο πολιτικό που θα έπαιρνε για λογαριασμό του όλες τις οδυνηρές αποφάσεις. Δίχως, όμως, να ακουμπήσει τις δικές του ευθύνες! Διότι ο ελληνικός λαός ζει και αναπνέει για ένα πράγμα: Για την περηφάνια. Μπορεί να πάρει ο άλλος 300 ευρώ που δεν τα δικαιούται. Αλλά δεν έχει αυτό σημασία. Σημασία έχει να μην τον πιάσεις με το αρνί στην πλάτη. Να μην  του κτυπήσεις, δηλαδή, την περηφάνια.
Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε πράγματι όλα τα επώδυνα μέτρα. Εκείνα που δεν θα μπορούσε να πάρει κάποια «προδοτική κυβέρνηση». Θα μας πει κάποιος ότι αν ο Τσίπρας δεν είχε ακολουθήσει μία τόσο λαθεμένη πολιτική δεν θα είχε οδηγηθεί η χώρα σε τόσο άσχημο σημείο και δεν θα υπήρχε η ανάγκη για τέτοια μέτρα. Ότι αν δεν είχε ρίξει ο Τσίπρας την κυβέρνηση Σαμαρά η χώρα θα είχε ήδη  βγει από τα μνημόνια. Δεν είναι έτσι ακριβώς!
Ακόμη κι αν η χώρα είχε βγει από τα μνημόνια θα ήταν θέμα χρόνου να μπει και πάλι. Τα συνδικάτα θα οδηγούσαν την χώρα και πάλι στα όριά της, ακολουθώντας τις πρακτικές του παρελθόντος. Ο μόνος τρόπος για να κλείσει ο κύκλος που άνοιξε επί Ανδρέα Παπανδρέου ήταν να αποδειχτεί πόσο λάθος ήταν όλο αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιλέχτηκε από τον ελληνικό λαό για να σκίσει τα μνημόνια. Αλλά για να κλείσει τον κύκλο της μεταπολίτευσης. Αυτή είναι η πιο γλυκιά συνωμοσία στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Κανονικά οι Έλληνες θα πρέπει  να οφείλουν ευγνωμοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα. 
Μπορεί σήμερα να τον χαρακτηρίζουν ψεύτη, να του έχουν φορτώσει όλα τα κακά της μοίρας μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην χώρα. 
Είναι ο μόνος που θα μπορούσε να παίξει αυτόν τον δύσκολο ρόλο. Ο οποιοσδήποτε άλλος θα είχε αποτύχει. 
Ο Αλέξης είναι ο μόνος που μπορούσε να βάλει τον καπιταλισμό στην χώρα μας και πάλι στις ράγες του. Επειδή όλοι οι άλλοι σκιαζόντουσαν την «αριστερή αντίδραση». Να μην ανησυχούν. 
Ο Αλέξης έχει κάνει όσα οι ίδιοι δεν τολμούσαν ούτε καν να φανταστούν. Εκείνος τα κατάφερε. Δεν του αξίζει ένα τεράστιο μπράβο; Η αναγνώρισή μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: