Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Λαϊκό δικαστήριο για τον Στουρνάρα!


Σχετική εικόνα«Να προετοιμαστεί να λογοδοτήσει στον λαό», ανέκραξε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγας. 
Κάθε λογικός άνθρωπος περιμένει να μάθει πώς θα γίνει αυτή η λογοδοσία. 
Και κυρίως, πώς  θα εκφράσει την σίγουρη καταδίκη του ανάλγητου, νεοφιλελεύθερου τραπεζίτη, ο λαός; 
Μέσω των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ; όσων βέβαια έχουν απομείνει; ή με λαϊκό δικαστήριο σε κάποια πλατεία; 
Ως γνωστόν, υπάρχει επάρκεια «εθνικών εισαγγελέων»...

Νομίζω, πως επάξια ανταγωνίζεται την παραπάνω ανοησία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης, που ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι του Γ.Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ας φαντασθεί ο αναγνώστης να διοργανώνεται ολόκληρο δημοψήφισμα για το αν μας αρέσει ο Στουρνάρας ή αν θέλουμε να τον καθαιρέσουμε. Γελοία πράγματα!
Όταν ο γραμματέας του κόμματος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκστομίζουν τέτοιες μπούρδες, τι να περιμένουμε από τους φουκαράδες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;  Το ενδιαφέρον είναι πως από δίπλα τους έχουν και την «ψεκασμένη» Δεξιά, που ποτέ δεν συγχώρησε τον Γ.Στουρνάρα για τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, και όχι μόνον.
Αλλά από πού πηγάζει αυτό το μίσος και αυτή η εμπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κεντρικού τραπεζίτη; Δεν γνωρίζουν πως δεν μπορούν να τον «ακουμπήσουν»; Δεν γνωρίζουν πως αυτός λογοδοτεί μόνον στην ΕΚΤ;
Φυσικά και τα γνωρίζουν όλα αυτά. Ομως, επιδιώκουν να τον φθείρουν για να τον καταστήσουν ακίνδυνο πολιτικά, αν θελήσει να ασχοληθεί με την πολιτική. Και όχι μόνον αυτό. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα  τους να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο,  μετά την επίσης αποτυχημένη απόπειρα τους να ποδηγετήσουν τις δικαστικές αποφάσεις, τώρα προσπαθούν να φιμώσουν –σε πρώτη φάση και να εκδιώξουν στην συνέχεια-- τον Γ.Στουρνάρα.
Δεν του συγχώρεσαν πως με την παρέμβαση του χάλασε το «μεγάλο κόλπο» της δανειοδότησης του Καλογρίτσα από την αμαρτωλή Τράπεζα Αττικής, με προσημείωση κάποια ξερολίβαδα. Έτσι απέτυχε η προσπάθεια να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα έναν τηλεοπτικό σταθμό, μέσω του εκλεκτού επιχειρηματία.
Αλλά ο «αμετανόητος» Στουρνάρας διέπραξε και άλλο ατόπημα. Έστειλε και τον φάκελο με τα πεπραγμένα της Τράπεζας των Σπίρτζη- Δραγασάκη, στον εισαγγελέα. Καίριο το κτύπημα, εξόργισε τον αντιπρόεδρο, που ζήτησε δημοψήφισμα. Επιπροσθέτως, ο κεντρικός τραπεζίτης, εκ της θέσεως του, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγξει την ροή του χρήματος. Ποιος πληρώνει ποιον και από πού. Κάτι ενοχλητικό για κάθε εξουσία, που παλιότερα τοποθετούσε στην θέση αυτή άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της.
Τώρα όμως η πολιτική τάξη της χώρας έχασε αυτό το προνόμιο, και ευτυχώς. Ο κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μόνον της ΕΚΤ και λογοδοτεί μόνον σε αυτήν. Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι και όσο και να σκούζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να τον ακουμπήσουν, προς μεγάλη τους λύπη.
Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, εξωθούνται να λένε ανοησίες για δημοψηφίσματα και λαϊκές λογοδοσίες. Με την «ψεκασμένη Δεξιά» που συγκυβερνούν, ας φροντίσουν να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί διαφορετικά ο Γ.Στουρνάρας θα τους χαλά το ανύπαρκτο success  story.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: