Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Γαλλία: Νεκρός ένας αστυνομικός και ο δράστης σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Παρίσι - Ένταλμα σύλληψης για δεύτερο ύποπτο

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι. Nεκρός φέρεται να είναι και ο δράστης, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές, όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο, ωστόσο έκανε λόγο για δύο επιτιθέμενους. 

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για έναν δεύτερο ύποπτο, που σύμφωνα με τις αρχές είχε καταφθάσει στη Γαλλία με...
τραίνο από το Βέλγιο.
Κατά την ένοπλη επίθεση στην διάσημη γαλλική λεωφόρο τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί ακόμη. Οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί και από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτόπτης μάρτυρας σχολίασε ότι οι πυροβολισμοί προέρχονται από όπλο Καλάσνικοφ. Η Ένωση Αστυνομικών διευκρίνισε με ανάρτησή της στο Twitter ότι ο αστυνομικός βρισκόταν μέσα σε όχημα, σταματημένο σε κόκκινο φανάρι, τη στιγμή που δέχθηκε τα πυρά.
Η περιοχή αποκλείστηκε από τις αρχές που καλούν τον κόσμο να την αποφεύγει, όπως μεταδίδει το CNN. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της ασφάλειας, ενώ ελικόπτερο πετά πάνω από την περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αν και τρεις αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με το Reuters κάνουν λόγο για απόπειρα ένοπλης ληστείας. Tο αρμόδιο γραφείο της αντιτρομοκρατικής έχει ήδη «ανοίξει» φάκελο έρευνας για την υπόθεση. Έρευνες πραγματοποιούνται στο σπίτι του νεκρού ενόπλου στα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη το ντιμπέιτ των υποψηφίων για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, καθώς ο πρώτος γύρος θα λάβει χώρα σε 3 ημέρες, την Κυριακή 23 Απριλίου.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: