Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Κώστας Καραμανλής εναντίον δήθεν «Καραμανλικών»

To όπλο του φαίνεται πως έχει πάρει το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έχοντας κάνει στροφή 180
 μοιρών στην στρατηγική που μέχρι σήμερα ακολουθούσε. 
Ο κ. Καραμανλής σε λιγότερο από 24 ώρες, θέλησε να ξεκαθαρίσει το σκηνικό που διάφοροι «καλοθελητές» άρχισαν να στήνουν περί δήθεν «Καραμανλικού» σχεδίου πίσω από την ανάρτηση της Κατερίνας Παπακώστα...
με στόχο την αποσταθεροποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με μία διαρροή μέσω συνεργατών του πήρε διακριτές αποστάσεις από τις κινήσεις Παπακώστα, τις οποίες ορισμένοι πήγαν να χρεώσουν στον πρώην πρωθυπουργό. «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις. Ό,τι έχει να πει ο Κώστας Καραμανλής το λέει ο ίδιος» ήταν οι  φράσεις που χρησιμοποίησαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς την αποστασιοποίησή του από τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες.
Η αλήθεια είναι ότι από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, όταν και έγινε γνωστή η ανάρτηση στο facebook της Κατερίνας Παπακώστα, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφόρησε το σενάριο ότι η επιλογή της πρώην υφυπουργού Υγείας να επιτεθεί στον Άδωνι Γεωργιάδη, αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου «Καραμανλικών» στελεχών, το οποίο είχε ως πρώτο στόχο τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και σε δεύτερο επίπεδο τον πρόεδρο του κόμματος.
Το σενάριο αυτό «δυνάμωσε» όταν στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος στήριξε την κ. Παπακώστα, αποκαλύπτοντας ότι στις τελευταίες εκλογές την είχε ψηφίσει. Η παρέμβαση όμως του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται πως έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας τον τόνο και για το προσεχές μέλλον, κάνοντας όποιον σκέφτεται να τοποθετηθεί στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού να το ξανασκεφτεί δύο και τρεις φορές παραπάνω.
Κανείς δεν μπορεί να μην παρατηρήσει ότι η στρατηγική που ακολούθησε μέχρι σήμερα ο Κώστας Καραμανλής έδωσε το περιθώριο σε διάφορα στελέχη να «αυτοπαρουσιαστούν» ως εκφραστές του.
Με άλλα λόγια η απουσία δημόσιου λόγου του πρώην πρωθυπουργού αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιους να διατηρηθούν στον αφρό της επικαιρότητας, που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν ξεχαστεί από την πολιτική επικαιρότητα. Πόσοι άραγε μέχρι σήμερα έχουν κάνει καριέρα στην πολιτική ζωή αλλά και στα ΜΜΕ στο «όνομα» του κ.Καραμανλή;
Η επιλογή πάντως του πρώην πρωθυπουργού να υπενθυμίσει, μέσω κύκλων του, πως όσα έχει να πει τα λέει ο ίδιος, «αδειάζει» τους κατά καιρούς εκπρόσωπους του και υποδηλώνει πιθανόν και διάθεση για πιο συχνή δημόσια παρουσία.
Φαίνεται λοιπόν ότι η κίνηση Παπακώστα να εκφραστεί εναντίον του κ. Γεωργιάδη, ούτε μέρος ενός συνολικού σχεδίου ήταν, ούτε τμήμα ενός ευρύτερου αποσταθεροποιητικού μηχανισμού κατά  του κ. Μητσοτάκη.
Για τους περισσότερους η αιτία είναι μάλλον πιο «πεζή» και έχει τις ρίζες της στην  εκλογική αρένα της Β Αθήνας, όπου η σταυροδοσία είναι εξαιρετικά σκληρή και ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων πολύ μεγάλος και ιδιαίτερος.

Την ίδια ώρα πάντως,σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αποφασισμένος να βάλει την δική του ατζέντα στο επικοινωνιακό πεδίο, καθορίζοντας αυτός τις εξελίξεις. Πέρα από την επικαιρότητα ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να αναδείξει συγκεκριμένα ζητήματα της καθημερινότητας μέσα από στοχευμένες επισκέψεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα 24ωρα.

Επισκέψεις που θα έχουν ως στόχο να φωτιστούν πτυχές των κακών παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες στην περιφέρεια, με επόμενο σταθμό την Νάουσα το ερχόμενο σαββατοκύριακο, ενώ το επόμενο Σάββατο θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα το brexit.

Του Γιάννη Κ.Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: