Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε παροχές 12 δισ. και φόρτωσε τους πολίτες με μέτρα 12,5 δισ. [λίστα]

Με τη μακρά λίστα των 26 φόρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον πρωθυπουργό, ο οποίος σε συνέντευξή του αρνήθηκε την υπερφορολόγηση.

«Ο κ. Τσίπρας μας έφερε στο μυαλό κάτι που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ για έναν πολιτικό της εποχής του: «Μια φορά συναντήθηκε τυχαία με την αλήθεια και έκανε ότι δεν την πρόσεξε»...
 σχολιάζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τα λεγόμενα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι «έχει αυξήσει μόνο μία μονάδα το Φ.Π.Α.».
Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Ο κ. Τσίπρας μας έφερε στο μυαλό κάτι που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ για έναν πολιτικό της εποχής του: “Μια φορά συναντήθηκε τυχαία με την αλήθεια και έκανε ότι δεν την πρόσεξε”.
Σε προχθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση λέγοντας ότι “έχει αυξήσει μόνο μία μονάδα το Φ.Π.Α.”.
Σε μια προσπάθεια – ελπίζουμε όχι μάταιη – να επαναφέρουμε τον πρωθυπουργό της χώρας σε μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, του θυμίζουμε τους φόρους που έχει επιβάλλει, οι οποίοι δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 26! 
Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται οι περικοπές στις συντάξεις. Όσες έγιναν και όσες έχει ήδη συμφωνήσει να γίνουν. 
Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και φόρτωσε τους πολίτες με μέτρα 12,5 δις. 
Εξελέγη με σημαία τη μάχη κατά της λιτότητας και τελικώς επέβαλε 8 φορές μεγαλύτερη από όσο του είχε ζητηθεί και καμαρώνει κι από πάνω. 
Εξελέγη τάζοντας ότι “με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσει τα Μνημόνια”, έφερε ένα τρίτο αχρείαστο και τώρα έχει συμφωνήσει σε ένα τέταρτο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.
Ο κ. Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να ζει στο σύννεφο αλαζονείας και αυταρέσκειας που βρίσκεται σήμερα. Και να επαίρεται ότι ο κόσμος τον στηρίζει.
Οι πολίτες, που πληρώνουν τις συνέπειες της πολιτικής του, θα δώσουν την απάντησή τους».
Η λίστα των φόρων επί Τσίπρα- Καμμένου
1. Αυξήθηκε ο συντελεστής Φ.Π.Α. από το 23% στο 24% (το μόνο που θυμάται ο κ. Τσίπρας…).
2. Αυξήθηκαν οι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας για όλους τους φορολογούμενους με τον ανώτατο συντελεστή να πηγαίνει από το 42% στο 45%.
3. Αυξήθηκε η εισφορά υγείας από 4% στο 6% στις κυρίες συντάξεις και θεσπίστηκε, για πρώτη φορά, παρακράτηση 6% στις επικουρικές.
4. Αυξήθηκε (σε περίοδο μεγάλης έλλειψης ρευστότητας…) η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%, αύξηση στην οποία οφείλεται σημαντικό μέρος του πλεονάσματος του 2016.
5. Σειρά προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης (π.χ. τρόφιμα, κ.λπ.) πήγαν από το μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 13% στο 24%.
6. Καταργήθηκαν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου. (Ο γνωστός φόρος που θα οδηγούσε στην... παραίτηση Καμμένου!)
7. Αυξήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης από το 2,8% μέχρι και στο 10%.
8. Μειώθηκε η έκπτωση φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 2.100 ευρώ στα 1.900 ευρώ.
9. Καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγηση του εισοδήματος από ελευθέριο επάγγελμα 26% έως 33% και πλέον το εισόδημα αυτό φορολογείται με συντελεστές που φθάνουν ακόμη και το 45%.
10. Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια από 2% έως 12% ανά κλίμακα.
11. Αυξήθηκε ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών από το 26% στο 29%.
12. Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15%.
13. Αυξήθηκε ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13%.
14. Καταργήθηκε ο μειωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) για τα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα.
15. Επιβλήθηκε φόρος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.
16. Επιβλήθηκε φόρος 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ.
17. Αυξήθηκε ο Ε.Φ.Κ. στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα.
18. Αυξήθηκε  ο φόρος στη μπύρα.
19. Επιβλήθηκε Ε.Φ.Κ. στο κρασί.
20. Επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης 1 ευρώ ανά 10 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.
21. Αυξήθηκαν οι φόροι κατά 3 λεπτά ανά λίτρο στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης.
22. Έχει ψηφιστεί, για εφαρμογή από το 2018, ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για όλα τα τουριστικά καταλύματα.
23. Επιβλήθηκε φόρος στον καφέ από 2 έως 4 ευρώ (δηλαδή 50% επί της τιμής του).
24. Αυξήθηκε από 30% σε 80% το φορολογούμενο εισόδημα ως παροχή σε είδος για την παροχή εταιρικών Ι.Χ. από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενούς τους.
25. Καταργήθηκε η επιστροφή φόρου (Ε.Φ.Κ.) για το αγροτικό πετρέλαιο.
26. Αυξήθηκε ο συντελεστής του φόρου ασφαλίστρων στο 25% (από 20%) για τον κλάδο πυρός και στο 15% (από 10%) για τον κλάδο αυτοκινήτων.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: