Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Αγαπητέ ανταποκριτή του Reuters. Την πατήσατε κι εσείς;

Αποτέλεσμα εικόνας για επεισόδια του 2008

Ακούσατε τις φήμες ότι ο κ. Τσίπρας θα προσφύγει στις κάλπες, επειδή νιώθει τύψεις για την… διαπραγμάτευση; Και σπεύσατε να δώσετε στο πρακτορείο σας το σχετικό ρεπορτάζ. Εμείς, φίλτατε, δεν τσιμπάμε! Πλέον! 

Στην αρχή πιστέψαμε ότι έχουμε να κάνουμε με κανονικούς ανθρώπους. Αλλά ποιος κανονικός άνθρωπος δηλώνει στο βιογραφικό του ως προσόν την συμμετοχή του στα επεισόδια του 2008;


Αυτοί, φίλτατε, έχουν κατσικωθεί στην εξουσία και δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να εγκαταλείψουν. Να φύγουν, δηλαδή, και να παραδώσουν πού; Στον Κυριάκο τον Μητσοτάκη, τον υιό του Κωνσταντίνου; Α πα πα πα! Προτιμούν να εγκαταλείψουν την Αριστερά και να γίνουν πιο κεντρώοι κι από τον Πάνο τον Καμμένο. Αυτό ναι, μπορούν να το κάνουν. 
Αλλά να πάνε σε εκλογές που ξέρουν ότι θα τις χάσουν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά;
Η μεγάλη ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν στο τέλος του 2016. Όταν τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις ήταν ακόμη συμπαθητικά και υπήρχε χρονικό περιθώριο για την επόμενη κυβέρνηση να κλείσει αξιοπρεπώς την αξιολόγηση. Ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφύγει αυτό ακριβώς που συμβαίνει σήμερα: Την πλήρη κατάρρευσή του. 
Θα είχε τον χρόνο να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του και να διεκδικήσει με αξιώσεις την εξουσία και πάλι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Στο κάτω – κάτω της γραφής, δεν τον πήραν και τα χρόνια!
Μέσα σε δύο μήνες, όμως, τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα έχουν υποχωρήσει δραματικά. 
Αν πάει τώρα σε εκλογές, απλά θα καταγράψει ποσοστά ΠΑΣΟΚ. 
Η χειρότερη στιγμή για να πηδήξει κανείς από το τραίνο είναι μεταξύ δύο στάσεων. Δεν το έκανε στο τέλος του 2016. Τώρα είναι αργά. Όχι ότι απαγορεύεται σε κάποιον να πηδήξει στο κενό, αλλά περί αυτού θα πρόκειται. Κι επειδή μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για οτιδήποτε, αλλά όχι για αυτοκτονικές τάσεις, το θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο να πάνε σε εκλογές οικειοθελώς…
Σε δημοψήφισμα; Ναι, αυτό είναι πιο πιθανό! Αν βρεθούν σε αδιέξοδο, το πιο πιθανό σενάριο είναι να μεταθέσουν την ευθύνη των αποφάσεων στον ελληνικό λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος. Να επιχειρήσουν, δηλαδή, να παίξουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.
Αγαπητέ ανταποκριτή του Reuters! 
Έχεις αναρωτηθεί ποιοι είναι εκείνοι που βγάζουν από καιρό σε καιρό τις σχετικές φήμες; «Ο Αλέξης είναι κουρασμένος», «ο Αλέξης είναι "σκασμένος" και θα προσφύγει σε εκλογές», «πιέζεται ο Αλέξης για εκλογές». Κουραφέξαλα! 
Θα μπορούσα να δεχτώ ότι αυτές οι φήμες έχουν ένα δείγμα αλήθειας, αν οι άνθρωποι αυτοί είχαν επίγνωση της καταστροφής που έχουν προκαλέσει. Έχουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: