Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Kill Adonis

Αποτέλεσμα εικόνας για Kill AdonisΕίναι πρωτοφανές το μίσος με το οποίο κτυπούν καθημερινά τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Στελέχη της κυβέρνησης και λαϊκοδεξιές περιθωριακές ιστοσελίδες ανακαλύπτουν κάθε ημέρα «σημεία και τέρατα» σε οτιδήποτε πει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 
Αυτό που μπορεί κανείς να διαπιστώσει είναι ότι το μίσος για τον Άδωνι ενώνει τους φαινομενικά ασύνδετους αυτούς κόσμους! Της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Λαϊκής Δεξιάς.
Στο σημείο αυτό μπορεί κανείς να αναρωτηθεί το εξής



Ο Άδωνις δεν είναι δεξιός; Διότι για αριστερό δεν τον κάνεις. Ούτε και φιλελεύθερος είναι, αν και στα θέματα της Οικονομίας είναι πιο φιλελεύθερος από αρκετούς που δρουν εν ονόματι της φιλελεύθερης Οικονομίας και οι οποίοι στο τέλος καταλήγουν να υπερασπίζονται τα στενά συμφέροντα των πολυεθνικών και των μεγάλων ελληνικών ομίλων.
Ο Άδωνις είναι ένας συντηρητικός πολιτικός και δεν το έχει κρύψει. Συχνά έχει κατηγορηθεί ως ακροδεξιός, κυρίως λόγω της ρητορικής που έχει χρησιμοποιήσει όσο καιρό ήταν στο ΛΑΟΣ. Πάντως, ο ίδιος έχει ζητήσει δημόσια συγνώμη για ορισμένες δηλώσεις του παρελθόντος. Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Άδωνις κατηγορείται από ορισμένους κύκλους ως ακροδεξιός, όταν οι κύκλοι αυτοί έχουν ή είχαν στενή συνεργασία με πολιτικούς όπως ο κ. Νικολόπουλος ή ο κ. Καμμένος.
Ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει κληρονομικό δικαίωμα στην Νέα Δημοκρατία. Ο πατέρας του δεν ήταν βουλευτής ή υπουργός, δεν είναι καν γόνος κάποιας μεγάλης οικονομικής δυναστείας. Κι όμως είναι αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό δεν συνέβη από σύμπτωση. Ο Άδωνις κέρδισε όλες τις μάχες που έδωσε. Είτε ως βουλευτής είτε ως υπουργός. Είναι ο άνθρωπος που σηκώνει καθημερινά μεγάλο βάρος της αντιπολίτευσης. Ή και λίγο παλιότερα το βάρος της στήριξης του έργου της κυβέρνησης Σαμαρά. Αλήθεια, που ήσαν όλο αυτό το διάστημα οι «κληρονόμοι» που σήμερα εγκαλούν τον Άδωνι για οτιδήποτε; Τι ακριβώς έκαναν όταν ο Άδωνις υπερασπιζότανε τις  γραμμές άμυνας ενός ολόκληρου κόσμου; Των ίδιων ψηφοφόρων, δηλαδή, που ανέδειξαν κι αυτούς στο παρελθόν και στους οποίους όφειλαν τελικά πολλά περισσότερα πράγματα από την… αποστασιοποίηση.
Για την κυβέρνηση δεν γεννάται θέμα! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποφέρει από τον Άδωνι. Θα ήταν χαρούμενοι αν ο κ. Γεωργιάδης εξαφανιζόταν από το προσκήνιο  με έναν μαγικό τρόπο. 
Ο Άδωνις είναι ο καθημερινός τους εφιάλτης. Εκείνος που τους κοιτάει στα μάτια και τους αντιμετωπίζει δίχως τα ενοχικά σύνδρομα των… συναινετικών και δίχως να φοβάται ότι θα τον… κάψουν. Άλλωστε το μαγαζί του έχει ήδη καεί μερικές φορές…
Καλά όλα αυτά! Αλλά να εγκαλούν τον Άδωνι γιατί κάλεσε τους επενδυτές να βάλουν  τα χρήματά τους στην Ελλάδα; 
Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο. Και να το κάνει ο κ. Τζανακόπουλος, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης; 
Τι θα έπρεπε, δηλαδή, να πει ο κ. Γεωργιάδης στο Λονδίνο όπου βρισκόταν; Να μην επενδύσουν στην Ελλάδα; 
Είναι τρελό! Αλλά δείχνει κάτι. Ότι δεν έχει σημασία η αφορμή. Σημασία έχει να κτυπιέται ο Άδωνις. 
Δείχνει ότι υπάρχει μία κεντρική ιδέα σε μία πραγματικά περίεργη «εκστρατεία»: Kill Adonis!

Δεν υπάρχουν σχόλια: