Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Τρελά λεφτά για τα golden boys της ΣΥΡιζΑνελ: Υπέρογκες αυξήσεις την ώρα που η κυβέρνηση συζητά νέους φόρους

Το βάρος τους σε χρυσό αισθάνονται ότι θα πρέπει να πληρώνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύουν προφανώς ότι η κοινωνία τους χρωστά.

Με μία περίεργη αίσθηση περί πολιτικής και αξιοκρατίας, την ώρα που η κυβέρνησή τους συζητά νέους φόρους και περικοπές για τους πολλούς, οι ίδιοι αξιολογούν τις υπηρεσίες τους σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, δίνοντας αυξήσεις στους… εαυτούς τους...

Και για να μη συμβεί ότι στον ΑΔΜΗΕ, στη ΔΕΣΦΑ μπήκε μπροστά το εποπτικό συμβούλιο (για να χαρίσει προαγωγή και εφάπαξ 250 χιλιάδες ευρώ αντί 150 χιλιάδων ευρώ) ενώ στον ΟΔΔΗΧ είπαν να… νομοθετήσουν. 
Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν διάταξη σύμφωνα με την οποία: «Εξαιρούνται από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα (αποδοχές γγ υπουργείου ύψους 4.631 ευρώ μηνιαίως) ο Γενικός Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ».
«Για τους εν λόγω υπαλλήλους εφαρμόζεται εφεξής το ανώτερο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ανέρχεται σε 8.315 ευρώ το μήνα (αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές του Προέδρου του Αρείου Πάγου)».
Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η αύξηση του μισθού των δύο διευθυντικών στελεχών του ΟΔΔΗΧ θα προκαλέσει ετήσια δαπάνη, ύψους 88.400 ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κάλυψε πλήρως τον πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ Σωτήρη Νίκα που έδωσε «χρυσό εφάπαξ» στον εαυτό του. 
«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρείας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος» δήλωσε ο υπουργός, με βάση τη θεωρία ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.

Συνεχώς όμως έρχονται στο προσκήνιο και νέες αντίστοιχες περιπτώσεις. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Γιάννης Μουζάλας, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, χορήγησε αύξηση ύψους περίπου 1.400 ευρώ στην διευθύντρια Υποδοχής, η οποία τώρα αμείβεται με 3.950 ευρώ, έναντι 2.604 ευρώ. Αντίστοιχα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αύξησε τις θέσεις των ειδικών συμβούλων του υπουργείου κατά τρεις, με αντίστοιχη αύξηση στην σχετική δαπάνη ύψους 90.000 ευρώ για το 2017!

Δεν υπάρχουν σχόλια: