Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΜΑΣ… ΓΕΙΩΣΕ ΤΟ ΔΝΤ: «Είναι νωρίς να μιλάμε για συμφωνία»


Συστάσεις προς κάθε κατεύθυνση να μην προτρέχουν μιλώντας για συμφωνία, απήυθυνε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διάβασε μια λακωνική ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι ακόμα είναι «πολύ νωρίς να εικοτολογούμε για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία» κι ότι απομένει ακόμα «πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει»...

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, κατέστησε σαφές ότι, παρά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων δέκα ημερών στην Αθήνα, σοβαρές διαφορές παραμένουν σε «σημαντικά θέματα». Παραδέχτηκε πάντως ότι σε ορισμένα μέτωπα οι διαβουλεύσεις έχουν αποφέρει «πρόοδο».
Νωρίτερα, υπήρχαν διαρροές από την ελληνική πλευρά ότι υπάρχει ενδεχόμενο επίτευξης τεχνικής συμφωνίας ακόμα και σήμερα το βράδυ. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θέλει συμφωνία έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.
Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν οι διαφωνίες εντοπίζονται πρωτίστως μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης ή μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαίων εταίρων.
Δεν εξήγησε επίσης εάν οι διαφωνίες επεκτείνονται στην ελάφρυνση του χρέους. Το Ταμείο έχει διαμηνύσει πως δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα προτού οι Ευρωπαίοι συγκεκριμενοποιήσουν μέτρα σημαντικής μείωσης του δημόσιου χρέος, και δεσμευθούν για την υλοποίησή τους, έστω και σε μεταγενέστερο στάδιο.
Ο κ. Ράις πάντως επαναβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ δεν υποστηρίζει τη λύση «κουρέματος» του χρέους, που είναι ανάθεμα για τους εταίρους.
Τέλος, ερωτηθείς για το ύψος των δανείων που θα μπορούσε να προσφέρει το Ταμείο στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν γνωρίζει να έχει γίνει τέτοια συζήτηση σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου.


Διαβάστε σχετικά: ΕΚΤΑΚΤΟ: ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! Ποια η απαίτηση των δανειστών που τίναξε στον αέρα τη διαπραγμάτευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: