Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ο γιος του Λεντάκη «κάνει σκόνη» ΕΡΤ και ΣΥΡΙΖΑ! «Στην Αριστερά αξίζει να μείνει άταφη για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει»

Σχετική εικόναΜε άρθρο του στο Liberal ο γιος του άλλοτε στελέχους της ΕΔΑ, του Συνασπισμού, της Πολιτικής Άνοιξης και αγωνιστή κατά της Χούντας Ανδρέα Λεντάκη, Κωνσταντίνος «κάνει φέτες» ΕΡΤ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τo ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ »Η ιστορία είμαι εγώ» για τον πατέρα του.
Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του πως το γεγονός πως «το ντοκιμαντέρ  είναι παραγωγή της ΕΡΤ και σκηνοθετημένο από έναν προϊστάμενο της ΕΡΤ στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μας προδιαθέτει για το τι θα δουν τα μάτια μας».
«Το ντοκιμαντέρ υποτίθεται ότι καλύπτει την ζωή και την πολιτική δράση του Α. Λεντάκη και μαζί με αυτήν παράλληλα την πορεία της αριστεράς και την ευρύτερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Αυτά αναφέρει ο κ. Δελιοτζάκης...
διαφημίζοντας την προβολή του ντοκιμαντέρ του στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Παρά τους φιλόδοξους στόχους του όμως, περιορίζεται στην πορεία του Α. Λεντάκη στην αριστερά κυρίως από το 1953 μέχρι το 1974. Φυσικά μιλάει για τις αγαπημένες πτυχές αυτής της περιόδου από τους αριστερούς και δεν θίγει διόλου την ρήξη ιδεών που συντελέστηκε στο εσωτερικό της αριστεράς.
Στο ντοκιμαντέρ δεν παρουσιάζεται κανένα στοιχείο για την κατεύθυνση που επιθυμούσε ο Λεντάκης να πάρει η αριστερά κατά την διαδρομή του σε αυτόν τον χώρο. Αντιθέτως ακούμε την λέξη αριστερά συνεχώς, σαν να πρόκειται για κανένα ιερό χώρο υπεράνω κριτικής.
Ο Α. Λεντάκης ήταν αμείλικτος στην κριτική του κατά των δικτατοριών του υπαρκτού σοσιαλισμού, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώνουν επί σειρά ετών την λατρεία τους για τις αριστερές δικτατορίες στην Βενεζουέλα και την Κούβα. Μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συγκάλυψε τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, όταν εκείνος κακοποιούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους του, για να μην πληγεί το ανύπαρκτο κύρος της αριστεράς.
Φυσικά, ο κ. Δελιοτζάκης δεν αποπειράθηκε να πάρει καμία συνέντευξη από εμένα, παρότι έζησα εκείνα τα χρόνια με τον Ανδρέα Λεντάκη και προτιμά να παριστάνει, χωρίς να υπερβάλλω, ότι είμαι ανύπαρκτος. Ως προς αυτό, μάλλον καλά έκανε, καθώς έχω κάνει γνωστές τις δικές μου ιδέες για την αριστερά και θα ήταν αντίθετες με τους απώτερους στόχους του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τους οποίους τώρα θα μιλήσω.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ντοκιμαντέρ βλέπουμε να δικαιώνεται ο λόγος για τον οποίο γυρίστηκε. Ένας παλιός αριστερός φίλος του Α. Λεντάκη αποκαλύπτει, ότι πριν τον θάνατο του σκόπευε να αποχωρήσει από την Άνοιξη. Φυσικά, δεν το έχει ακούσει από τον ίδιο τον Α. Λεντάκη, αλλά από το μέλος του Ποταμιού Μάκη Παπούλια, ο οποίος αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στον κ. Δελιοτζάκη. Αυτό δεν πτοεί τον σκηνοθέτη και προϊστάμενο της ΕΡΤ, ο οποίος μεταφέρει την ανεπιβεβαίωτη φήμη στις συνεντεύξεις με τους άλλους αριστερούς φίλους του Λεντάκη, οι οποίοι σχολιάζουν με ενθουσιασμό την ευχάριστη είδηση. Ο σκηνοθέτης φτάνει στο σημείο να δείχνει έναν από αυτούς να δηλώνει, ότι επειδή ο Λεντάκης δεν πρόλαβε να φύγει από την Πολ. Άνοιξη, ο Αντ. Σαμαράς εκφώνησε τον επικήδειο του. Οι επιθέσεις στο πρόσωπο του Σαμαρά από παλιούς συνεργάτες του Α. Λεντάκη από τον χώρο της ΕΔΑ συνεχίζονται στο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ, με φράσεις «ήταν χαμηλού ύψους κουβέντα το γιατί ο Λεντάκης πήγε στην Άνοιξη».
Το ότι το κρατικοδίαιτο φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει μένος για τον πρώην πρωθυπουργό που την έκλεισε και διέκοψε το φαγοπότι τριακοσίων εκατομυρίων ευρώ ανά έτος από τα χρήματα των φορολογουμένων, είναι αναμενόμενο και απόλυτα κατανοητό. Το γεγονός όμως, ότι ο κ. Δελιοτζάκης παρουσιάζει μια φανταστική αποκήρυξη από τον νεκρό πατέρα μου όλων των πιστεύω του, αποτελεί χάλκευση της ιστορίας του Ανδρέα Λεντάκη και μάλιστα το ότι επιχειρεί να τον χρησιμοποιήσει ως όπλο ενάντια στον Αντώνη Σαμαρά είναι ότι πιο ποταπό θα μπορούσε να κάνει κάποιος ανεξάρτητα των πολιτικών του πεποιθήσεων. Παρά τις επιθυμίες του συριζοσκηνοθέτη, ο Αντώνης Σαμαράς επικαλέστηκε τη στενή του σχέση με τον Ανδρέα Λεντάκη στο έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το 2009, μπροστά σε ένα πολύ συντηρητικό ακροατήριο και λίγες βδομάδες αργότερα εκλέχτηκε πρόεδρος της, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό ζήτημα.
Η αριστερά από πόσο κόμπλεξ πάσχει, ώστε ακόμη και σήμερα να μην έχει συνέλθει από το γεγονός ότι η πράξη υπέρβασης του Α. Λεντάκη την οδήγησε εκτός βουλής το 1993 και συνεχίζει να επιτίθεται σ’ έναν πρώην πρωθυπουργό με την όποια ευκαιρία της παρουσιάζεται; Και μια και έφτασαν στο σημείο του να σχολιάσουν το ποιος εκφώνησε τον επικήδειο του Ανδρέα Λεντάκη, θα πρέπει να ξέρουν ότι αν σταθούν τυχεροί τον επικήδειο της αριστεράς θα τον εκφωνήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, γιατί έτσι και το αφήσουν σε μένα θα μείνει άταφη, όπως και της αξίζει για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει με τα παραμύθια της ελπίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: