Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο Καραμανλής «έσπασε» τη σιωπή του – Τι είπε για το Βατοπέδι


Αποτέλεσμα εικόνας για καραμανλής κώστας«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή»

τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με αφορμή την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για όλους τους κατηγορούμενους, στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την εξής δήλωση:
«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. 
Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις...

που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. 
Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.
Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. 
Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. 
Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. 
Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».


Nέα Δημοκρατία ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ : 
H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφαση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βατοπεδίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν.
Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα»
.




Και το άρθρο της κ. Ιωάννας Μάνδρου στην 'Καθημερινή'

Αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Βατοπεδίου



Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Βατοπεδίου, μεταξύ των οποίων και ο ηγούμενος της Μονής Εφραίμ αλλά και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις και παραλείψεις εκπροσώπων κρατικών φορέων σε σχέση με τις ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου με εκτάσεις της Λίμνης Βιστωνίδας και παραλίμνιες εκτάσεις.
Το δικαστήριο, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δίκασε την υπόθεση επί πολλούς μήνες οδηγήθηκε σε απαλλακτική κρίση για όλους τους εμπλεκόμενους - συνολικά 14- κάνοντας δεκτή και τη σχετική εισαγγελική πρόταση της Εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα.
Η υπόθεση Βατοπεδίου,που είχε λάβει διαστάσεις και στην οποία είχε προσδοθεί έντονη πολιτική χροιά το 2008, όταν ήρθε στην επικαιρότητα, ακολούθησε πολυετή δικαστική διαδρομή με ανακρίσεις από ειδική έφετη ανακρίτρια την κυρία Ειρήνη Καλού, ενώ παράλληλα απασχόλησε τη Βουλή με τη συγκρότηση αρμόδιας επιτροπής ( προανακριτικής) σε ότι είχε να κάνει με τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων, υπουργών της τότε κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο δεν προχώρησε, καθώς όλα τα αδικήματα που είχαν αποδοθεί σε τότε υπουργούς ήταν πρό πολλού παραγεγραμμένα, ενώ η δικαστική διερεύνηση της υπόθεςης σε ό,τι αφορά τους μοναχούς αλλά και κρατικά στελέχη (ΚΕΔ) και λοιπούς συνέχισε με προσωρινές κρατήςεις, απόδοςη βαρύτατων κατηγοριών και λοιπά.

Ομως οι κατηγορίες αυτές ότι δηλαδή το δημόσιο ζημιώθηκε από την ανταλλαγή ακινήτων του με εκτάσεις της Βιστωνίδας και ότι υπήρχε δόλος για όλα αυτά, δεν αποδείχθηκαν κατά την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, οδηγώντας ειςαγγελέα και δικαστήριο, ομόφωνα, στην αθώωση των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων πέραν των δύο ιερωμένων, ήταν η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο αδελφός της Δημήτρης Πελέκης και ο πατέρας της Διονύσιος (δικηγόροι) στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και άλλοι.

Ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης του Κωνσταντίνου Γκράτζιου στην υπόθεση Βατοπαιδίου, κ. Κεχαγιόγλου

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη και πανηγυρική αθώωση του Κωνσταντίνου Γκράτζιου (πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΕΔ), τον οποίο υπερασπιστήκαμε από κοινού με τον καθηγητή Στέφανο Παύλου.
Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στα δικαστικά χρονικά της χώρας και αποδεικνύει ότι όταν οι Δικαστές αγνοούν επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες και δικάζουν με μοναδικό κριτήριο το υλικό της δικογραφίας, τότε το αποτέλεσμα είναι το μόνο σύμφωνο με το Δίκαιο και την Αλήθεια.
Τέλος επιθυμώ ως πολίτης να εκφράσω τη χαρά μου γιατί λαμβάνει τέλος η περιπέτεια και ο διωγμός της ιστορικής Μονής Βατοπαιδίου, που απετέλεσε πλήγμα για το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: