Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η φασιστική… Δημοκρατία μικρονοϊκών Ευρωπαίων


Αποτέλεσμα εικόνας για O dr Σόιμπλε και ο κ Σαπέν

O dr Σόιμπλε και ο κ Σαπέν λένε αλήθεια ότι στην Ελλάδα στο παρελθόν και σε άλλες χώρες που είναι αιχμάλωτες δανειστών απαιτείται στα λόγια από τις αντιπολιτεύσεις να συμφωνήσουν στα μελλοντικά μέτρα που υπογράφουν οι κυβερνήσεις. Μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητήθηκε

Αυτή, όμως δεν είναι η μόνη αντίφαση σ αυτή την ιστορία. 
Το σημαντικό είναι ότι αυτή η απαίτηση καταργεί την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και του πλουραλισμού. Της Δημοκρατίας...

Η σημερινή κυβέρνηση, που δεν αποκλείεται καθόλου να ζήτησε η ίδια από τους δανειστές να δεσμεύσουν την αξιωματική αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το 2019, είναι η μόνη που δεν πιέστηκε δεόντως από την τρόικα να συμφωνεί με τους Σαμαρά- Βενιζέλο τα μέτρα μετά το 2013!

Ίσως γιατί ήταν η αγαπημένη των Σόιμπλε και ΣΙΑ εκείνη την εποχή, που επιθυμούσαν διακαώς να τρίψουν τα μούτρα της αριστεράς στο χώμα για να παραδειγματιστεί κάθε ευρωπαϊκή φωνή αντίδρασης στην πολιτική λιτότητας και αιχμαλωσίας. Και το κατάφεραν. Με τη βοήθεια της ανοησίας και πείνας του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία.
Στο πρόσωπο του οποίου ανακάλυψαν και τον πιο συνεπή συνεργάτη και εφαρμοστή των απαιτήσεών τους, όπως οι ίδιοι επαναλαμβάνουν αυτάρεσκα!
Αλλά, αυτά είναι history που λένε και οι Αμερικάνοι. Το μείζον είναι ότι τέτοιου είδους απαιτήσεις να δεσμεύονται μελλοντικές κυβερνήσεις σε μια συγκεκριμένη πολιτική καταργεί στην ουσία και στην πράξη την ίδια τη Δημοκρατία.

Τα ίδια ακριβώς είχα γράψει και όταν οι δανειστές απαιτούσαν από το πολιτικό σύστημα να συνυπογράψει τα μνημόνια επί ΠΑΣΟΚ. Και δεν ήμασταν καθόλου σίγουροι ότι δεν ήταν τρικλοποδιά της τότε κυβέρνησης για "να απέλθει η ψυχή της μετά των αλλοφύλων". Σαν να μην άλλαξε μια μέρα.

Αν υποχρεώνονται οι κυβερνήσεις να ακολουθούν μία και μοναδική πολιτική στο μέλλον και μάλιστα από παράγοντες ξένους προς τη χώρα, καταργείται στην πράξη το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν και να ψηφίζουν εκείνους που θέλουν στη χώρα τους!
Ταυτόχρονα, καταργείται στην πράξη το δικαίωμα των κομμάτων να πιστεύουν και να επιδιώκουν να κυβερνήσουν το καθένα με την πολιτική του!

Η φασιστικής νοοτροπίας απαίτηση Σόιμπλε και ΣΙΑ για δέσμευση των κομμάτων σε μία και συγκεκριμένη πολιτική σε βάθος χρόνου μπορεί να χωρέσει μόνο στο μυαλό ανθρώπων που πιστεύουν σε ένα διαρκές σύστημα διακυβέρνησης, που είναι το μοναδικό και που δεν αλλάζει. Αυτό στην πολιτική επιστήμη λέγεται Ολοκληρωτισμός.

Αν οι Ευρωπαίοι δήθεν εταίροι και στην πραγματικότητα εθνικιστές του χειρότερου είδους «ο καθένας για τη χώρα του», θέλουν να καταργήσουν τη λαϊκή κυριαρχία στις χώρες δεν έχουν παρά να φτιάξουν επιτέλους τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, που θα λειτουργούν κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, χωρίς προεδρική παντοδυναμία, και με συνείδηση ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, της ΕΥΡΩΠΗΣ. Και με την αντίστοιχη πολιτική και οικονομική Κοινή δομή. Όπου δεν θα κυριαρχεί μια Βαβέλ εξουσιών και οικονομιών και αναγκών. Αν ενδιαφέρονταν στ αλήθεια!

Υπό τις παρούσες πραγματικότητες, λοιπόν, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ομοϊδεάτες του «τέλειου συστήματος» απαιτούν από αντιπολιτευόμενα κόμματα σε χώρες να συνυπογράψουν μια πολιτική που δεν υποστηρίζουν, προκειμένου να ελαφρύνουν τη θέση των αιχμάλωτων κυβερνήσεων για να υπογράψουν τα πάντα. Συχνά με υπόδειξη των ίδιων των κυβερνήσεων, που είναι με την πλάτη στον τοίχο!

Η σημερινή απαίτηση Σόιμπλε, ΔΝΤ και Σαπέν εξυπηρετεί κυρίως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να υπογράψει τα πάντα έχοντας λασπώσει και την αντιπολίτευση και έχει επαναληφθεί με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προ του 2012, όταν οι δανειστές πίεζαν για συνυπογραφή από την τότε αντιπολίτευση της ΝΔ.

Όπως έχω ξαναγράψει κατά κόρον, η Ελλάδα έχει την τραγική ατυχία να κυβερνιέται από πολιτικούς μικρούς, κοντόφθαλμους και απάτριδες στη συντριπτική τους πλειονότητα, που την έφεραν εδώ και είναι ανίκανοι να την οδηγήσουν σε ξέφωτο.

Αλλά, έχει και την τραγική ατυχία να ανήκει σε μια Ένωση Κρατών που αντί να λειτουργεί σαν μια Δημοκρατική Πολιτική οντότητα Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, διαφεντεύεται από ένα συρφετό επίσης μικρών, κοντόφθαλμων και εθνοκεντρικών πολιτικών, που δρουν περισσότερο σαν ατζέντηδες χρηματοπιστωτικών οργανισμώνν και σαν κατακτητές κρατών παρά σαν οραματιστές Ευρωπαίοι. Με χέρι βοήθειας από εγχώριους Εφιάλτες φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: