Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Επίθεση Σόιμπλε σε Γκάμπριελ: Δίνεις λάθος μηνύματα στην Ελλάδα

Ενδοκυβερνητικές τριβές στη Γερμανία φαίνεται να προκαλεί το ζήτημα της Ελλάδας μετά και τις δηλώσεις Γκάμπριελ ότι αναγνωρίζει τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε την Παρασκευή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών, καθώς ο τελευταίος δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα και συνολικά στην Ε.Ε.
Μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο...

Σόιμπλε εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις δηλώσεις αυτές του Γκάμπριελ, καθώς, όπως είπε, στέλνουν το λάθος μήνυμα και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.
Σημείωσε δε ότι «το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το ύψος των χρημάτων αλλά το πώς αυτά θα χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο».


Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο Σόιμπλε έθεσε ως προϋπόθεση την ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας.
«Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο εάν δημιουργήσει μια πλήρως ανταγωνιστική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες ημέρες σε «δεσμεύσεις ή κάποιου είδους διατύπωση» που θα χρειαστεί από την αντιπολίτευση ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019.
«Εφόσον το 2019 θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση τάσσεται εναντίον των μέτρων, τότε θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλαιότερα στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: