Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Την είχατε την συναίνεση κύριε Τσίπρα. Τι την κάνατε;

Αποτέλεσμα εικόνας για συναίνεση

Περίεργη άποψη πρέπει να  έχουν για τους … κεντροδεξιούς εκεί στο Μαξίμου. 

Εκτός κι αν η συναναστροφή τους με τον…  Μπούλη (ο χαρακτηρισμός αποτελεί 100% πνευματική ιδιοκτησία του προέδρου Αλέξη) τους έχει δημιουργήσει τόσο στρεβλή εικόνα. 

Ψάχνουν να βρουν κορόιδα. 

Δεν θα τα βρουν στην σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Τα αντίμετρα, λέει, θα είναι τα καλά μέτρα. Δεν θα ψηφίσουν οι καλοί δεξιοί τα καλά αντίμετρα; 

Μήπως πρέπει οι δεξιούληδες να ψηφίσουν και το σύνολο των μέτρων; 
Ο καλός πατριώτης, κατά τους υπερπατριώτες των σκισμένων μνημονίων, δεν θα αφήσει την χώρα να πέσει στα βράχια. Πρέπει να  ψάχνουν για κορόιδα! Δεν εξηγείται αλλιώς. 
Η αλήθεια, όμως, είναι λίγο διαφορετική από εκείνη που προσπαθούν να πλασάρουν οι λαθρέμποροι της πληροφόρησης. 
Την είχατε κύριε Τσίπρα την συναίνεση. Τι την κάνατε; 
Η στρατηγική τους είναι φανερή δια γυμνού οφθαλμού! Καθυστερούν όσο μπορούν τα πάντα, κερδίζουν χρόνο και την ίδια ώρα επιδιώκουν να δημιουργήσουν ή έστω να αναδείξουν εσωκομματικά προβλήματα στην Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρουν αρκετούς πρόθυμους συνεργάτες και πέραν της Αριστεράς. Το πρωτόκολλο το έχουν ήδη κατακτήσει  μέσω της πετυχημένης συνεργασίας τους με τους «κεντροδεξιούς» Καμμένους και Νικολόπουλους.
Πιστεύουν ότι αν περάσουν τον σκόπελο της αξιολόγησης θα καταφέρουν να εγκλωβίσουν την Νέα Δημοκρατία σε μία διαδικασία εσωστρέφειας, αφού, κατά την άποψή τους, θα έχει αφοπλιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα βασικά του επιχειρήματα και κυρίως από εκείνο της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.  
Είναι τόσο «κολλημένοι» που δεν αντιλαμβάνονται ότι το στενό συμφέρον του πολιτικού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να περιμένει την εξουσία να πέσει στα χέρια του ως ώριμο φρούτο. Να ακολουθήσει, δηλαδή, τα βήματα των μεγάλων διδασκάλων της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Τι νόημα, όμως, θα έχει αυτό, όταν γνωρίζει ότι θα παραλάβει μία εντελώς κατεστραμμένη χώρα;
Αν οι φίλοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιστεύουν ότι έχουν την συνταγή της επιτυχίας, γιατί ανησυχούν; Θα πάνε στην Βουλή, θα ψηφίσουν τα μέτρα, τα αντίμετρα και ό,τι άλλο επιθυμούν και θα αφήσουν τους άλλους να … κουρεύονται. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα! Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Ξέρουν που θα οδηγήσει η νέα … διαπραγμάτευση. Όπου ακριβώς οδήγησε και η προηγούμενη. Και προσπαθούν να διαχειριστούν πολιτικά την συντριβή του αφηγήματός τους. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με το αφήγημα θα συντριβεί και η χώρα…
Θέλουν συναίνεση. Και κάποιοι «ξεχασιάρηδες» από τον κεντροδεξιό χώρο δείχνουν να τους συμμερίζονται. Μα, την είχαν την συναίνεση. Του την έδωσαν απλόχερα Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι το 2015. Και τι την έκανε ο κ. Τσίπρας αυτή την συναίνεση; Την σπατάλησε επιπόλαια. 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι κουνούσε περιπαιχτικά το δάκτυλό του στην αντιπολίτευση, λέγοντάς της το απίστευτο ότι η αντιπολίτευση κι όχι εκείνος ήταν που ψήφισαν το δικό του τρίτο μνημόνιο; 
Τι έκανε ο κ. Τσίπρας από τότε για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του έδωσε η αντιπολίτευση; 
Μήπως δεν είχε την δική του υπογραφή η εκστρατεία μίσους απέναντι σε αυτούς από τους οποίους ζητάει σήμερα… και πάλι συναίνεση; 
Μήπως δεν έχει την δική του υπογραφή το σημερινό αδιέξοδο; 
Τι περιμένει δηλαδή; Να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα νέα αυτά μέτρα και να ισχυρίζεται μετά ότι η νέα λιτότητα, προϊόν της δικής του πολιτικής, θα οφείλεται δήθεν στην αντιπολίτευση;
Αν ο κύριος Τσίπρας έχει λύση, ας την εφαρμόσει. 
Τους βουλευτές στην βουλή τους έχει. Αν δεν έχει λύση, ας σηκωθεί να φύγει. Και μάλιστα όσο πιο γρήγορα το κάνει τόση λιγότερη ζημιά θα προκαλέσει. 
Στο μεταξύ, όποιος θέλει μπορεί, φυσικά,  να ανέβει στο τραίνο του Αλέξη. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Η είσοδος είναι δωρεάν. Ίσως να έχει κι ένα μπόνους, όπως ένα υπουργείο ή έστω μία θέση δίπλα στον μεγάλο ηγέτη σε κάποια σημαντική εκδήλωση. 
Δικαίωμα του καθενός είναι να διαλέξει τον δρόμο που επιθυμεί. Στο κάτω – κάτω της γραφής όλοι κρίνονται από τον υπέρτατο κριτή. Και στην πολιτική αυτός είναι ο ελληνικός λαός.
Υπάρχουν βέβαια και εναλλακτικά σχέδια. 
Για την ακρίβεια στο τραπέζι είναι όλα τα σενάρια. Ό,τι κάτσει, ανάλογα με τις εξελίξεις. Δεν είναι τυχαία η χτεσινή παρέμβαση Σκουρλέτη για αυξημένη πλειοψηφία στην Βουλή στην ψήφιση των μέτρων.
Θα προσπαθήσουν συμφωνήσουν με τους δανειστές. Σε μία οποιαδήποτε συμφωνία και να προκαλέσουν την ίδια ώρα απώλειες στην αντιπολίτευση, ελπίζοντας ότι αυτές θα παρατείνουν τον δικό τους κοινοβουλευτικό βίο. Αν δεν καταφέρουν να πάνε σε συμφωνία με τους δανειστές, υπάρχει και ο δρόμος του δημοψηφίσματος. Κι αν αυτός δεν είναι εφικτός, υπάρχει και η επιλογή της Οικουμενικής. Μία νέα διευρυμένη κυβέρνηση, δηλαδή, που θα δρα δήθεν στο όνομα του συνόλου του ελληνικού λαού.
Το τραγικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι έχουμε αναγάγει το αυτονόητο σε ζητούμενο. 
Είναι βέβαιο ότι αν κλείσει κάποτε η αξιολόγηση (η οποία έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι) και επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, θα στήσουν χορούς στο Σύνταγμα! 
Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν μπούμε και στην ποσοτική χαλάρωση, την οποία χάσαμε προ διετίας και λόγω της γνωστής… διαπραγματευτικής τους δεινότητας! 
Θα δούμε παρέλαση αρμάτων στην Αθήνα με αυτό της ανάπτυξης να ηγείται. Όπως συμβαίνει με τον βασιλιά Καρνάβαλο στην Πάτρα!

Ο Κυριάκος ζητάει εκλογές επειδή ακριβώς είναι βέβαιος για το που οδηγείται η χώρα. Κι έχει δίκιο. 
Θα ήταν ολέθριο λάθος του να μην ζητάει εκλογές. Και θα είναι λάθος να συναινέσει αυτή την στιγμή με αυτή την κυβέρνηση. 
Συναίνεση ναι. Αλλά όχι με την σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και μετά από εκλογές, με μία νέα σύνθεση της Βουλής, έτσι ώστε να έχει αποτυπωθεί η θέληση του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: