Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Γερμανικός Τύπος μετά την ΕΛΣΤΑΤ: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει, η Ελλάδα βουλιάζει

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/ SOOCΟ γερμανικός Τύπος δεν συμμερίζεται καθόλου την αισιόδοξη εικόνα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο και φιλοξενεί δηκτικά άρθρα.

Ενα άρθρο καταπέλτη, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αποτυπώνουν ότι το 2016 έκλεισε με ύφεση αντί ανάπτυξης στην Ελλάδα φιλοξενεί...
το Focus.
Ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού είναι εύγλωττος: «Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για τα νέα στοιχεία - στην πραγματικότητα η χώρα του διολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση».
Μάλιστα το περιοδικό Focus προβάλει στην ηλεκτρονική του έκδοση βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα έχει επιστρέψει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει: «Με αυτά τα λόγια ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πανηγύρισε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας του για το 2016. Μόλις τρεις ώρες αργότερα ήρθε η προσγείωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. 
Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ύφεση που παρουσίασε η ελληνική οικονομία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις προβλέψεις».
Στο θέμα αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση και η εφημερίδα Bild υπό τον τίτλο «Νέο σοκ για τους Έλληνες - συρρικνώθηκε η οικονομία», η ελβετική Neue Zürcher Zeitung που παρατηρεί ότι «διορθώθηκαν προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την οικονομία» αλλά και η αυστριακή Die Presse που επισημαίνει: «Συρρίκνωση αντί ανάπτυξης: διορθώνεται προς τα κάτω το ΑΕΠ της Ελλάδας».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: