Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης: Αδίστακτος δημαγωγός ο Τσίπρας, οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο

Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα και να προσυπογράψει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έστειλε σε δηλώσεις του πριν από τη σύσκεψη τομεαρχών της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ.Τσίπρας επαίρεται για το πόσο ισχυρή είναι η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία. Ας προχωρήσει μόνος του. Δεν θα γίνουμε μέρος του θεάτρου του παραλόγου που "ανεβάζει" η κυβέρνηση»...
 είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Παράλληλα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον ως «αδίστακτο δημαγωγό».
Εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οδηγεί τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα».
«Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε: «Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. 

Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. 
Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. 
Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές, προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. 
Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση».

«Η κυβέρνηση προκαλεί με την ανικανότητα και την αλαζονία της. Η κατάσταση στην χώρα δεν επιτρέπει ολιγωρία. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά υλοποιώντας τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και έκανε λόγο για «μια σιωπηλή πλειοψηφία στην κοινωνία που θέλει να μπει τέλος στον κατήφορο».
Τέλος επανέλαβε την ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, καθώς «πνίγουν την οικονομία τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και η χώρα βουλιάζει στο τέλμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: