Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: Τέλος η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευράτη» – Δεν άντεξε άλλα φέρετρα ο Ερντογάν

Το αδιέξοδο της τουρκικής εισβολής στη Συρία παραδέχθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδρίασε χθες βράδυ υπό τη προεδρία Ερντογάν, πήρε τη δύσκολη αλλά και αναπόφευκτη απόφαση. Η φιλόδοξη τουρκική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευράτη» τερματίστηκε. Απέτυχε παταγωδώς. Είναι μια ακόμη ήττα για το καθεστώς...
Ερντογάν.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε «επιτυχή» την επιχείρηση (για να χρυσώσει το χάπι) και πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω δράση του τουρκικού στρατού στη Συρία, αυτή δεν θα εντάσσεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Είπε επίσης ότι η Άγκυρα περιμένει από την Ουάσινγκτον απάντηση για το αν θα χρησιμοποιηθούν τουρκικές δυνάμεις στη Ράκα ή αν οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν μόνο Κούρδους. Όπως είπε αυτό θα είναι ένα από τα κύρια θέματα των συζητήσεων που θα έχουν με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ που σήμερα επισκέπτεται τη Τουρκία.
Η όλη επιχείρηση των Τούρκων στην Συρία αποδείχθηκε καταστροφική, τόσο σε στρατιωτικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και σε έμψυχο υλικό. Οι τζιχαντιστές του ISIS αλλά και οι Κούρδοι μαχητές αποδείχθηκαν σκληροί αντίπαλοι για τον Τουρκικό στρατό.
Επισήμως οι απώλειες  στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», ήταν 70 Τούρκοι στρατιώτες. Ανεπισήμως όμως οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: