Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ρουσόπουλος: Καμία καραμανλική ομπρέλα σε νέο κόμμα

Συνέντευξη στον ραδιοσταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης έδωσε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, μιλώντας για την περίοδο διακυβέρνησης του Καραμανλή, για πιθανή πολιτική επαναδραστηριοποίηση του, αλλά και την κριτική για την περίοδο εκείνη. 
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε το έργο της περιόδου εκείνης κάνοντας λόγο για «υπουργούς - φωτοτυπίες που κουνούν το δάχτυλο».
«Διαβάζω το τελευταίο διάστημα σε εφημερίδες ότι... είμαστε περήφανοι ότι ιδιωτικοποιήθηκε το λιμάνι του Πειραιά με την Cosco, 
ότι έγινε το Μέγαρο του ιδρύματος Νιάρχου, 
ότι ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ, 
ότι φτιάχτηκε το μουσείο της Ακρόπολης, 
ότι ιδιωτικοποιήθηκε η Ολυμπιακή. 
Όλα αυτά έχουν ένα συμπέρασμα κοινό. Όλα αυτά έγιναν την περίοδο 2004 - 2009 του Κώστα Καραμανλή. Αυτοί οι οποίοι τα λένε ότι όλα αυτά τα θετικά έγιναν συνέβησαν, ξεχνούν να αναφέρουν τον Καραμανλή. Δεν μπορώ να βλέπω υπουργό της φωτοτυπίας να κουνά σήμερα το δάκτυλο».

Όσον αφορά την κριτική που ασκείται από πολλές πλευρές, ακόμα και εντός της ΝΔ για την περίοδο 2004- 2009 ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε πως 
«Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια ελαφρά κριτική και αυτοκριτική που κάνει και ο κ. Μητσοτάκης, γιατί και ο ίδιος έχει την αυτοκριτική για την περίοδο που εκείνος ως υπουργός έκανε τα Α , η δεν έκανε τα Β´ που θα έπρεπε» και πρόσθεσε πως «είναι όμως διαστρέβλωση της πραγματικότητας να προσπαθήσει να φορτώσει όποιος και να το κάνει αυτό και δεν εξαιρώ κανέναν , να φορτώσει στην περίοδο 2004-2009 πράγματα που δεν συνέβησαν αποκρύπτοντας αυτά τα οποία ήταν θετικά για τη χώρα γιατί θα φτάσουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις των θεσμών να είμαστε στην κατάσταση του 2008 γύρω στο 2036».

Για τον εαυτό του και το πολιτικό του μέλλον άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει την σπίλωση».
«Η πολιτική για μένα είναι μια υπόθεση αρκετά σημαντική όχι απλώς ενδιαφέρουσα, αποχώρησα κατόπιν αθλίων επιθέσεων οι οποίες απεδείχθησαν περίτρανα όχι μόνο στα δικαστήρια πόσο ψευδείς ήταν. Κάθε πολίτης οφείλει να ασχολείται με την πολιτική δεν είναι υποχρεωτικό μόνο ως βουλευτής. Θεωρώ ότι υπάρχει και μια ηθική υποχρέωση όταν το όνομά σου έχει σπιλωθεί να κινηθείς με τρόπους έτσι ώστε να αποκαταστήσεις αυτή τη σπίλωση».

Ακόμα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην περίοδο Σημίτη λέγοντας:
«Πολλές φορές αξιοποιείται και χρησιμοποιείται το όνομα του Καραμανλή από πάρα πολλούς, δεν το έκαναν οι ίδιοι, αλλά ωστόσο να προσθέσω κάτι: Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας για την περίοδο της δεκαετίας του ´90 και πόσο καλά ήταν τα πράγματα, και αντίθετα για την περίοδο του 2000. Στη μεν πρώτη περίοδο έγιναν πραγματικά σκάνδαλα την περίοδο Σημίτη, στη μεν δεύτερη περίοδο του 2000 παρουσιάστηκαν ως σκάνδαλα αλλά ήταν φούσκες, μόνο και μόνο για να χτυπηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσωπα που ήταν κοντά σε αυτόν. Αποδείχθηκαν στα δικαστήρια. Στην πρώτη περίπτωση με καταδικαστικές αποφάσεις και φυλακίσεις και στη δεύτερη περίπτωση με περίτρανες αθωωτικές αποφάσεις».

Για τους πρώην υπουργούς του κ. Καραμανλή που ιδρύουν πολιτικό φορέα (Τσιτουρίδη - Τσιαρτσώνη):

«Το ότι υπήρξαν υπουργοί του Κώστα Καραμανλή για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι αλήθεια. 
Το ότι επιλέγουν να κάνουν ένα δικό τους κόμμα είναι επίσης μια αλήθεια που δεν έχει σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, κανενός είδους ομπρέλα καραμανλική αυτό το πράγμα. 
Η επιλογή τους είναι καθαρά προσωπική, εγώ εκτιμώ ότι ο χώρος της ΝΔ, ασχέτως αν μπορεί να μη συμπαθούν τη σημερινή ηγεσία ή κάποιες πολιτικές, είναι ένας χώρος που έχει δυνατότητα ευρέων συναινέσεων και κατά συνέπεια θα μπορούσε να υπάρξει αυτή η συναίνεση μέσα στο χώρο της Ν.Δ. 
Δεν νομίζω, δηλαδή, ότι ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ έχει δείξει με τις ενέργειές του και τις πράξεις του σημάδια αποκλεισμών».

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: