Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ο Τσίπρας άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ - «Πόλεμος» δηλώσεων με τη ΝΔ

Ο Τσίπρας άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ -«Πόλεμος» δηλώσεων με τη ΝΔΜπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, όλο το προηγούμενο διάστημα, να επιχειρηματολογούσε σκληρά έναντι του ΔΝΤ, λέγοντας δημοσίως ότι δεν χρειάζεται στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά -όπως αποκαλύπτεται- άλλα έλεγε κατ’ ιδίαν στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Τον... κάρφωσε η ίδια η επικεφαλής του ΔΝΤ με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Λε Παριζιέν», καθώς όπως είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός της έχει ζητήσει να δεσμευθεί το Ταμείο να είναι δίπλα στην Ελλάδα...

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η κ. Λαγκάρντ, δήλωσε:
«Για να δεσμευθούμε δίπλα στην Ελλάδα -πράγμα που μου έχει ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός- εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας. Τούτο απαιτεί μια αναδιάρθρωση, που θα μπορούσε να γίνει με διάφορες ενέργειες όπως, με σημαντική επιμήκυνση των αποπληρωμών, ή με πολύ χαμηλά τα ανώτατα όρια των επιτοκίων».
Τα... μάσησε ο Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας, ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής και... τα μάσησε.
«Είναι αλήθεια ότι ζήτησα να ξεκαθαρίσει την στάση του [σ.σ. το Ταμείο]. Να κρατήσει σταθερή θέση και να δεσμευτεί, να μη σπαταλά το χρόνο και είπα ότι είναι απαραίτητες συγκεκριμένες κινήσεις για την ελάφρυνση του χρέους» είπε. Πρόσθεσε δε πως «με την κα Λαγκάρντ, έχω κατά καιρούς διαρκή επικοινωνία. Όχι πάντα εύκολη, υπάρχουν πάντα διαφωνίες. Αλλά ειλικρινή και έντιμη διαφωνία».
ΝΔ: Αλλα λέει μέσα, άλλα έξω, πόση υποκρισία
Η ΝΔ μετά την έμμεση παραδοχή του Πρωθυπουργού και σχολιάζοντας τα όσα είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε το ΔΝΤ να δεσμευτεί δίπλα στην Ελλάδα τον κατηγόρησε για διγλωσσία εντός και εκτός Ελλάδος, για θράσος και υποκρισία.
«Κατά την προσφιλή του τακτική, στο εσωτερικό της χώρας δαιμονοποιεί και επιτίθεται στο Δ.Ν.Τ., την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό παρακαλεί για την παραμονή του στο μνημονιακό πρόγραμμα» αναφέρει η ΝΔ και υπενθυμίζει την επιστολή του υπουργού Οικονομικών τον Ιούλιο του 2015 που είχε ζητήσει την εμπλοκή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η Κυβέρνηση διά του Υπουργού Οικονομικών είχε ζητήσει με επιστολή του, τον Ιούλιο του 2015, την εμπλοκή του Δ.Ν.Τ. στο τρίτο Μνημόνιο.
Σήμερα, μαθαίνουμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κυρία Λαγκάρντ τη δέσμευσή της για παραμονή του Δ.Ν.Τ.
Κατά την προσφιλή τακτική του, στο εσωτερικό της χώρας δαιμονοποιεί και επιτίθεται στο Δ.Ν.Τ., την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό παρακαλεί για την παραμονή του στο μνημονιακό πρόγραμμα. Τόσο θράσος, τόση υποκρισία».
Θεοδωράκης: Διγλωσσία, όπως η «μαντάμ Μέρκελ» έγινε «αξιότιμη»
Στη διγλωσσία του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με όσα είπε η Κριστίν Λαγκάρντ ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από το ΔΝΤ να δεσμευτεί δίπλα στην Ελλάδα αναφέρθηκε μέσα από το Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Μέσα βρίζουν το ΔΝΤ. Eξω λένε στην Λαγκάρντ να μείνει δίπλα μας. Καθόλου περίεργο. Εδώ η ''Μαντάμ'' Μέρκελ έγινε ξαφνικά ''Αξιότιμη Μέρκελ''» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: