Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Προσχέδιο αναθεωρημένου Μνημονίου προετοιμάζουν οι δανειστές - Το έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση!


Άκρως ανησυχητικό 

είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο επικαλείται δύο πηγές που λένε ότι οι δανειστές προετοιμάζουν από κοινού μία λίστα μέτρων που πρέπει να εφαρμόσει η χώρα ώστε να ξεκλειδώσουν επιπρόσθετα κεφάλαια απ’ το πρόγραμμα διάσωσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει απ’ τους...

Eυρωπαίους πιστωτές ένα προσχέδιο πρόσθετου μνημονίου συναντίληψης και απ’ το ΔΝΤ ένα μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών καθώς προετοιμάζεται για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων των πιστωτών της.
Κατ’ ουσίαν δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει απ’ τις δύο πλευρές να συντάξουν τα προσχέδια των αναθεωρημένων μνημονίων (το μνημόνιο συναντίληψης με τους ευρωπαίους και το μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών με το ΔΝΤ), επί των οποίων θα γίνει και η μεγάλη διαπραγμάτευση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Η κυβέρνηση περιμένει μία συμφωνία μέσα στο Μάρτιο ή στις αρχές Απριλίου, αλλά το μέγεθος των εκκρεμοτήτων αυξάνουν την ανησυχία ότι θα ήταν πολιτικά δύσκολο να πουληθεί στο εσωτερικό της χώρας, τονίζουν οι δύο πηγές του Bloomberg.



Δεν υπάρχουν σχόλια: