Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ… ΠΟΙΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ! Ο Μητσοτάκης «πολιορκήθηκε» στενά από 10 funds – Ποιους συνάντησε

Από χθες, στη Νέα Δημοκρατία ασχολούνται με τις «επιθέσεις» που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη (τσάμπα μαγκιές) όσο και από τον Ιβάν Σαββίδη (του έστειλε εξώδικο για τις αναφορές στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες).
Μόνο που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν φαίνεται να έδωσε ιδιαίτερη… σημασία καθώς χθες συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη 10 μεγάλων ξένων...

funds. 
Εκεί κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα όπως το πώς σκοπεύει να αναδιατάξει την ελληνική οικονομία προκειμένου να μπει σε πορεία ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των επενδυτικών οίκων, οι οποίοι ήταν και αυτοί που έθεσαν το αίτημα της συνάντησης με τον πρόεδρο της ΝΔ όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Καθημερινή, απηύθυναν πολλές κρίσιμες ερωτήσεις στον Κ. Μητσοτάκη για το πώς σκοπεύει να επανεκκινήσει την οικονομία, τι θα πράξει με τα capital controls και ποια κίνητρα θα δώσει για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να ανέλυσε τους κύριους άξονες της πολιτικής του κόμματος του, επισημαίνοντας πως η μείωση της φορολογίας σε συνδυασμό με τον περιορισμό και τη μείωση των δημόσιων δαπανών είναι κινήσεις που μαζί με πρωτοβουλίες – σοκ μπορούν να δώσουν μια αναπτυξιακή ώθηση.

Στις συναντήσεις το παρών έδωσαν σχήματα όπως Deutsche Bank,P imco, Wellington, Goldman Sachs, Blackrock, York, KKR, Soros, Norges, Blackstone, Paulson, Capital, Apollo, Schroder,Moore Capital, Brookfield, Centerbridge κ.α. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με ξένα funds…


Δεν υπάρχουν σχόλια: