Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ FOCUS – H Eλλάδα είναι μόνο η ΜΙΑ από τις 6 χώρες που θα βρεθούν σύντομα εκτός ευρώ!

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα επικίνδυνη για την ευρωζώνη… Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ολλανδία κινδυνεύουν με έξοδο από την ευρώ, όπως αναφέρει άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Focus».

«Ποιες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να τεθούν σύντομα εκτός ευρώ;», διερωτάται ο Γερμανός αρθρογράφος. 
Για την Ελλάδα, το «Focus» αναφέρει: 

«H καταχρεωμένη Ελλάδα δεν έχει σοβαρή έλλειψη χρημάτων, αλλά χρειάζεται και πάλι χρήματα το καλοκαίρι. Αλλά η Αθήνα δεν είναι η μόνη επισφαλής στη ζώνη του ευρώ. Ο φόβος της διάλυσης του ευρώ αυξάνεται. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις χρηματοπιστωτικές αγορές όλο και περισσότερο», γράφει το περιοδικό αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους οι ακόλουθες έξι χώρες κινδυνεύουν να βγουν από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ιταλία
Λόγω των επισφαλών δανείων στον τραπεζικό τομέα και την ασταθή πολιτική κατάσταση στη χώρα, είναι ίσως το μεγαλύτερο «προβληματικό παιδί» στη ζώνη του ευρώ. Την άνοιξη του 2018, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές με το κίνημα κατά του ευρώ να ενισχύεται απειλητικά. Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του πρώην κωμικού Μπέπε Γκρίλο έχει πιθανότητες να κινήσει στις εκλογές.

Γαλλία
Δεν είναι η οικονομία το πρόβλημα αλλά και η πολιτική που καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη προς αποχώρηση από την ευρωπαικό οικογένεια. Με το κόμμα της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν να ενισχύεται συνεχώς ενόψει των εκλογών της Άνοιξης, αυξάνονται οι ανησυχίες για την πολιτική ενότητα στην Ευρωζώνη. Η Λεπέν θέλει την αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ και το ευρώ.

Πορτογαλία
Παρά τις προσπάθειες μεταρρύθμισης, η χώρα εξακολουθεί να αγωνίζεται με υψηλό χρέος και χαμηλή οικονομική ανάπτυξη.

Ισπανία
Καμία από τις πρώην χώρες της ευρω-κρίσης δεν έχει ανακτήσει τις δυνάμεις της όσο η Ισπανία. Ωστόσο, η Ισπανία έχει προβλήματα για να πάρει το έλλειμμά της υπό έλεγχο .

Ολλανδία
Αν και το λαϊκίστικο δεξιό κόμμα του ακροδεξιού, Γκέερτ Βίλντερς, προηγείται σε πολλές δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαρτίου, οι επενδυτές είναι χαλαροί. Κι αυτό γιατί ο Βίλντερς είναι απίθανο να βρει εταίρους για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: