Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Το ανήθικο πλεονέκτημα της αριστεράς

Γράφει ο Νίκος Ναούμης 
Πολιτικός Επιστήμονας
Η αλητεία της παρούσας κυβέρνησης είναι δεδομένη. Η αναλγησία της, επίσης. Το ότι θεωρεί την ανθρώπινη ζωή ανάξια λόγου, το δείχνουν τα έργα της και οι ημέρες των στελεχών της, από την κορυφή μέχρι κάτω. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος τρελαμένος δεξιός για να βγάλει αυτά τα συμπεράσματα ή εμπαθής. Και εξηγούμαι...

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΒ4Α /Γ32/OIK. 13291 που υπογράφηκε στις 13 Απριλίου 2016 από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη, για την έγκριση αποζημίωσης από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους ΕΟΠΥΥ του συγκεκριμένου ογκολογικού σκευάσματος που δεν δόθηκε σε καρκινοπαθή από τη Θεσσαλονίκη, απαιτούνται μια σειρά από δικαιολογητικά, ιατρικού περιεχομένου άκρως εξειδικευμένα ανάμεσα στα οποία και το προσδόκιμο επιβίωσης!
Με λίγα λόγια, οι ψεκασμένοι της πλ. Κουμουνδούρου, ζητάνε από ασθενείς που δίνουν μάχη για την ζωή τους καθημερινά, να τους πάνε ένα χαρτί που να λέει πόσα χρόνια εκτιμάνε ότι θα ζήσουν, προκειμένου να τους χορηγηθεί ένα ακριβό φάρμακο, απαραίτητο για την επιβίωση τους!
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε…
Σήμερα, ο άνθρωπος που προαναφέρθηκε και κατέχει μια τόσο σημαντική θέση, ανακάλεσε την εν λόγω εγκύκλιο που ο ίδιος είχε εκδώσει, λέγοντας ότι: «έχοντας την ευαισθησία για τους ογκολογικούς ασθενείς θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση του συγκεκριμένου τύπου γνωμάτευσης».
Δηλαδή, πέρυσι τέτοιο καιρό που υπέγραψε αυτή την εγκύκλιο, δεν είχε την απαραίτητη ευαισθησία για την εν λόγω κατηγορία ασθενών. Η ευαισθησία άλλωστε, είναι φαινόμενο που παρατηρείται κατά περίπτωση και αν τα καιρικά φαινόμενα είναι ευνοϊκά κι ακόμα, αν τα ζώδια ταυτίζονται με τις διαθέσεις μας.
Και τι είναι η ευαισθησία ρε νούμερα; Είδος που πουλιέται στα σούπερ μάρκετ για να μπορείς να το αγοράσεις μόνο στις εκπτώσεις ή σε προσφορές στα πανέρια; Ήθελε τόσο μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος πόσο προσβλητικό είναι κάτι τέτοιο για έναν άνθρωπο που δεν ξέρει αν το επόμενο πρωΐ θα είναι ανάμεσά μας;
Να τα φτύσω τα πτυχία σας και τα ηθικά σας πλεονεκτήματα.
Έχετε οδηγήσει μια ολόκληρη κοινωνία στην εξαθλίωση με την ανικανότητα σας και έχετε το θράσος να παίζετε και με την αξιοπρέπεια μας. Ντροπή σας!
Οι μέρες σας είναι μετρημένες και σύντομα η δικαιοσύνη θα σας κρίνει γι’ αυτό όσο μπορείτε, αφήστε κατά μέρος τον αριστερό ψευτοπροοδευτισμό σας και επιστρέψτε στην ανθρώπινη ιδιότητα σας που δυστυχώς σας ακολουθεί.
Ειλικρινά, εύχομαι ποτέ να μην βρεθείτε στην θέση του ανθρώπου που εξευτελίσατε…
Θλίψη… Μόνο θλίψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: