Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ανάλυση Δημοσκοπήσεων: Τελείωσε η «καραμέλα Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ» - Η «νίκη» του Μητσοτάκη απέναντι στον… κανέναν! - Η βαθιά πληγή του ΣΥΡΙΖΑ που τον τελειώνει!


Με τα «μούτρα» έχουν πέσει τα επιτελεία των κομμάτων αναλύοντας τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων
Ιδιαίτερα, τόσο το Μαξίμου όσο και η Πειραιώς, προσπαθούν να «αποκωδικοποιήσουν» τα νέα στοιχεία που φέρνουν οι τελευταίες μετρήσεις για το πως διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας...

Ορισμένα, όμως, ευρήματα, αποτυπώνουν το κλίμα που εισπράττουν από τα «θέλω» των Ελλήνων, σε μια εύθραυστη εποχή που πολλά αλλάζουν με δραματικό τρόπο.
Ας δούμε ορισμένες «παραμέτρους», όπως αυτές προκύπτουν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις:
· Περίπου οι μισοί Έλληνες δεν λένε όχι σε μια οικουμενική κυβέρνηση. Τα ονόματα που ακούγονται, πολλά, ωστόσο έχει «ξεχωρίσει» το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα. Ο ίδιος, πάντως, κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αν και το τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα «ενεργός»…
· Τελειώνει η «καραμέλα» ότι για όλα όσα έχουν συμβεί φταίνε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μόλις σε δύο χρόνια, έχει αρχίσει να «καρπώνεται» την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου, ο οποίος με τη σειρά του έχει ξεκινήσει να κάνει «συγκρίσεις».
· Σε πολύ μεγάλο ποσοστό (7 στους 10) λένε ΟΧΙ στον… Νίκο Ξυδάκη περί συζήτησης επιστροφής στη δραχμή, καθώς επιλέγεται η οδός του ευρώ.
· Οι μισοί περίπου τάσσονται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη ενώ λένε όχι στο δημοψήφισμα. Μάλιστα, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία.
· Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, εμφανίζεται πλέον ως τρίτη δύναμη (και κύριος εκφραστής του χώρου της Κεντροαριστεράς, πολύ πιο πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ), έστω και οριακά απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Το παράδοξο είναι πως αύξησε τα ποσοστά της, παρά το γεγονός πως οι Έλληνες θεωρούν πως η προσχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου θα τη «βλάψει»!
· Το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Όσο «πέφτει» σε δημοτικότητα, τόσο περισσότερο θα «πέφτει» και το κόμμα…
· Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταφέρνει να κερδίσει τον… κανέναν!
· Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Πλεύση Ελευθερίας δίνουν τη μάχη της ουράς. Ο Βασίλης Λεβέντης προς το παρόν «σώνεται», ο Πάνος Καμμένος ελπίζει, ο Σταύρος Θεοχωράκης χάνεται και χάνει βουλευτές ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ελπίζει σε «θαύμα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: