Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Κ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;

Σίγουρος ότι η εποχή του Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα «τελειώσει σύντομα και η Ελλάδα θα μπει σε μια νέα πορεία», εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης του για την κατάσταση στα Εξάρχεια.
Μάλιστα, ο ίδιος υπερθεμάτισε λέγοντας ότι...
η ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης του Ελληνικού λαού! Λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ρωτώντας αφενός «Πόσο καιρό θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων;»  και αφετέρου «Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας;»
Την ίδια ώρα, προανήγγειλε ότι η ΝΔ για επανασυστήσει την ομάδα «Δέλτα» και προειδοποιήσει ότι η σημερινή κυβέρνηση «επιτρέπει να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών σε μια χώρα που έχει πληρώσει βαρύ φόρο». «Η κατάσταση έχει ξεφύγει με δικιά σας ευθύνη, με την πολιτική ανοχής που εφαρμόζεται. Και κύριε Τσίπρα η απόσταση από μια μολότοφ με μια βαριοπούλα και ένα καλάσνικοφ είναι μικρή», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζοντας τον νόμο Παρασκευόπουλου.
«Δεν ντρέπεστε λίγο γι' αυτά που κάνετε; Εσείς να ντρέπεστε και για το στέλεχός σας τον κ. Λάμπρου που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Και για τον υπουργό σας τον κ. Παρασκευόπουλο που ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών», υπογράμμισε ενώ είπε ότι οι μόνοι που χάρηκαν ήταν οι βαρυποινίτες και οι τρομοκράτες.
Κατηγόρησε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα ότι συντηρεί μίσος κατά της αστυνομίας, με δεδομένο ότι «η  πρώτη σας ενέργεια όταν γίνατε κυβέρνηση ήταν να καταργήσετε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας». «Αναρωτιέμαι σε αυτή την Ελλάδα θέλετε να ζουν οι πολίτες;», αντίτεινε ο Κυρ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση έβαλε  την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα Εξάρχεια. Ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ένοπλοι, πολίτες ξυλοκοπούνται επειδή σε κάποιους δεν αρέσει η φάτσα τους. Κάτοικοι στο κέντρο στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, λόγω επιθέσεων που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι, οι ληστείες σε σούπερ μάρκετ είναι καθημερινό φαινόμενο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ μίλησε για «ένα ιδιότυπο γκέτο στα Εξάρχεια»
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη «οι ποινικοί και η νέα γενιά τρομοκρατών έχουν γίνει ένα», αφού η κυβέρνηση δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει αυτά που πρέπει. Σε ότι αφορά την γαλάζια παράταξη ο πρόεδρος της ΝΔ διατυμπάνισε ότι η ασφάλεια αποτελεί σημαντική αξία, ενώ προειδοποίησε πως «η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται, και η ανομία αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας».


Αλέξανδρος Διαμάντης

(Πηγή φωτογραφίας Sooc)

Δεν υπάρχουν σχόλια: