Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ -ΜΕΡΚΕΛ: «Στην Ελλάδα έχουμε φτώχεια και ανεργία» – Τι είπε για τη δραχμή

Φωτογραφία: nd.gr

Σχεδόν μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στα γραφεία του CDU στο Βερολίνο.


Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για...
την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ εξέφρασε στην Γερμανίδα καγκελάριο την ξεκάθαρη θέση της ΝΔ πως η θέση της Ελλάδας είναι στον στενό πυρήνα της Ευρώπης και την Ευρωζώνη.
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε στην κ. Μέρκελ τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, δίνοντας έμφαση στην ανεργία και τη φτώχεια και υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών.
Εξέφρασε την εκτίμηση πως οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της αξιολόγησης οδηγούν τους πιστωτές σε υπερβολικές απαιτήσεις, ενώ μετέφερε τις σκέψεις του για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ σε όλους τους τομείς, όπως στη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και τη δικαιοσύνη.
Όπως είπε μάλιστα η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το πιο ουσιαστικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση.
Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα του προσφυγικού -μεταναστευτικού, ζητώντας πολιτική αλλά και υλική στήριξη από το Βερολίνο, αναγνώρισε πάντως πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις σε όσα θα έπρεπε να γίνουν.
Mitsotakis_Merkel
Αναλυτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε τα εξής: 
«Συζήτησα αναλυτικά με την Καγκελάριο Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Μετέφερα στην Καγκελάριο μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Μιλήσαμε για την ανεργία των νέων και για την ακραία φτώχεια. Της μίλησα για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και όσους χρειάζονται τη αρωγή τους.
Είχα την ευκαιρία, επίσης, να εξηγήσω στην καγκελάριο ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη.
Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια.
Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. Είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας.
Πολλές από αυτές τις αλλαγές δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα έχει προκαλέσει επικίνδυνές καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της.
Η χώρα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης. Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό Ευρωπαϊκό κράτος.
Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή και εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει για να την εξασφαλίσουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: