Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – ΜΕΡΚΕΛ: Τι συμφώνησαν για την Ελλάδα


Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη για την Ελλάδα συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι δύο κυρίες, συμφωνησαν πως δεν χρειάζεται η Ελλάδα «κούρεμα» χρέους.

Πρέπει να κοιτάξουμε τα επιτόκια και τις ωριμάνσεις των δανείων, εκτίμησε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ...

Στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ-Λαγκάρντ, βρέθηκαν, επίσης, επίκαιρα θέματα της γερμανικής προεδρίας, στην ομάδα των G20.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Μέρκελ και Λαγκάρντ αναμενόταν να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για έναν διαφαινόμενο συμβιβασμό μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, ο οποίος προβλέπει μία πιο «ευέλικτη ερμηνεία» για τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος, αλλά και ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα από την πλευρά της Αθήνας.
Λαγκάρντ:»Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα αλλά μείωση των επιτοκίων»
Η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με την Άγκελα Μέρκελ και σε συνέντευξή της στο ARD, είπε ότι συζήτησε με τη γερμανίδα καγκελάριο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Είμαστε πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι οι δυο προϋποθέσεις για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και η αναδιάρθρωση του χρέους.
«Οι συνθήκες όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις δείχνουν καλές», σημείωσε.
Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ότι έχει ήδη συζητηθεί επί της αρχής μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών. «Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα αλλά μείωση των επιτοκίων», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και ο χρονικός ορίζοντας ωρίμανσης των ομολόγων.
«Η Ελλάδα έχει υποστεί υπερβολική λιτότητα», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της.
«Χρειάζεται πολλή δουλειά προτού μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο συμβούλιο του ΔΝΤ» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: