Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Γιλντιρίμ: Στο Αιγαίο υπάρχουν 130 βραχονησίδες με αμφισβητούμενο καθεστώς

(Photo by Ali Balikci/Anadolu Agency/Getty Images)

«Στο Αιγαίο υπάρχουν 130 βραχονησίδες που δεν έχει καθοριστεί σε ποιον ανήκουν» 

ισχυρίστηκε την Πέμπτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνομιλία του με Τούρκους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
«Στις προκλήσεις απαντάμε με χαμόγελο... Αλλά αυτό δεν πρέπει να το διαβάσουν με λάθος τρόπο» προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός προσθέτοντας δε ότι «πάντα έχουμε μια απάντηση να δώσουμε στις εχθρικές συμπεριφορές»...
Αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ανέφερε πως η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να μην τους εκδώσει στην Άγκυρα «προκάλεσε απογοήτευση». Όπως είπε, έχει γράψει επιστολή στον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να επανεξεταστεί το θέμα, ωστόσο δεν έχει λάβει απάντηση στην επιστολή του.
Σχολίαζοντας, εξάλλου, τις αναφορές του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για το Αιγαίο, είπε ότι «δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς».
Σημειώνεται ότι θέμα αμφισβητούμενων βραχονησίδων στο Αιγαίο έχει θέσει και η αντιπολίτευση στη γείτονα, όπως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ως αξιωματική αντιπολίτευση και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Με «ανεπανόρθωτο ατύχημα» στο Αιγαίο απείλησε την Πέμπτη την Αθήνα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε εμπρηστική συνέντευξή του στη Hurriyet στη σκιά της ρίψης στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, την οποία ακολούθησε ρεκόρ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στην ελληνική επικράτεια.
«Η Ελλάδα δεν θέλει τριβές με τους γείτονές της, αλλά δεν θα υποχωρήσει σε πιέσεις οποιουδήποτε. Όπλα μας στο διεθνές σκηνικό είναι η νομιμότητα και το Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στις προκλήσεις των Τούρκων και τις νέες απειλές Τσαβούσογλου.
Πηγή: skai.gr
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: