Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Kαφές, τσάι και άλλα ροφήματα που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλά

Kαφές, τσάι και άλλα ροφήματα που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλάΜιλκσέικς, αναψυκτικά, κοκτέιλ. 

Όλοι ξέρουμε ότι μας παχαίνουν, αλλά η απόλαυση της στιγμής είναι μεγαλύτερη από την «ενοχή» που μπορεί να έχουμε όταν τα καταναλώνουμε.

Όταν όμως είσαι σε διαδικασία να χάσεις βάρος, οφείλεις να είσαι συνεπής με τις αρχές που έχει το διαιτολόγιό σου και να μην καταφεύγεις σε...
παρασπονδίες. 
Τι γίνεται όμως με τα ροφήματα που καταναλώνεις και έχουν κρυμμένες θερμίδες; 
Ροφήματα που τελικά σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος;

1) Καφές: Δεν μιλάμε για τον καφέ που δεν έχει ζάχαρη αλλά για καφέδες με σαντιγί, latte και άλλου τέτοιου είδους θερμιδικές «βόμβες». Οι διατροφολόγοι δεν συστήνουν να κόψεις τον καφέ αλλά να τον καταναλώνεις σε πιο υγιεινές μορφές του. Οι θερμίδες περιορίζονται και εσύ δεν νιώθεις ότι τον στερείσαι.

2) Παγωμένο τσάι: Αν και πολύ πιστεύουν ότι είναι διαιτητικό, το παγωμένο τσάι που καταναλώνουμε σε ευχάριστες γεύσεις, περιέχει ζάχαρη και αρκετές θερμίδες που μπορεί σε βάθος χρόνου να μας προσθέσουν βάρος.

3) Συμπυκνωμένοι χυμοί: Είναι ευχάριστοι στη γεύση, μα περιέχουν αρκετές θερμίδες και εμποδίζουν την προσπάθειά μας για απώλεια βάρους. Ακόμα και 100 γραμμάρια ενός τέτοιου χυμού μπορεί να περιέχει κουταλάκια ζάχαρης. Αν καταναλωθούν το πρωί πολλές φορές ευθύνονται για φούσκωμα αλλά και για «λιγούρα» που μπορεί να επακολουθήσει μέσα στη μέρα.

4) Smoothies:
Παρασκευάζονται από φρούτα και λαχανικά και φαινομενικά θα ήταν μια καλή επιλογή στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος. Πολλές φορές όμως ο συνδυασμός των υλικών τους είναι επιβαρυντικός για την σιλουέτα μας λόγω της ζάχαρης και του γάλακτος που μπορεί να προσθέτουμε κατά την παρασκευή τους.

Ενεργειακά ποτά: Μπορεί να θεωρούνται από πολλούς ως ποτά που μπορεί να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ωστόσο δεν είναι μικρή η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν τις περισσότερες φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: