Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ποιους εξυπηρετεί ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός;

Σχετική εικόναΤο σχέδιο της κυβέρνησης είναι απλό: Να κυλήσει ο χρόνος και βλέπουμε! 

Οι ταμειακές ανάγκες του δημοσίου επιτρέπουν στην Άνοιξη  στον Αλέξη να... υποχωρήσει άτακτα στις απαιτήσεις των δανειστών. 
Κι ύστερα έρχεται το καλοκαίρι. 
Κι έπειτα θα πρέπει να φτιάξουν κυβέρνηση οι Γερμανοί. Καλό 2018! 
Το ερώτημα είναι αν θα έχει μείνει μέχρι τότε κάτι όρθιο...
Μην περιμένετε να πέσει αυτή η κυβέρνηση από εσωτερικές έριδες. 
Αυτή η κυβέρνηση έχει βρει την τέλεια συγκολλητική ουσία:
Κάθε βουλευτής κουβαλάει στην πλάτη του ένα σωρό μετακλητούς. Ολόκληρα σόγια ζουν από αυτό το έρμο το ελληνικό δημόσιο.
Πτώση της κυβέρνησης θα σημάνει το τέλος του πάρτι και επιστροφή (για πολλούς που είναι σήμερα βολεμένοι) στην μίζερη καθημερινότητα ενός φτωχού τρολ του διαδικτύου. Ξέρουν ότι αν πέσουν δεν θα ξαναδούν την εξουσία για πολλές – πολλές δεκαετίες.
Μην περιμένετε ότι οι  ΑΝΕΛ θα μετακινηθούν έναν πόντο από τα συμφωνηθέντα με τον σύντροφο Αλέξη. Μαζί του πέσουν, θα παραμείνουν πιστοί στον Αλέξη μέχρι το τέλος. 
Πρώτα θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ η συνιστώσα της Ρόζα Λούξεμπουργκ και ύστερα ο Πάνος Καμμένος. 
Η πιθανή επιστροφή τους στην Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αποκλειστεί. Όχι γιατί οι ίδιοι θα είχαν δήθεν αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, αλλά διότι ένα τέτοιο γεγονός θα ήταν ικανό να στερήσει από την Νέα Δημοκρατία την διαφαινόμενη αυτοδυναμία της στις επόμενες εκλογές!
Μην περιμένετε να φύγουν από μόνοι τους, σκεπτόμενοι τη ζημιά που προκαλούν στην χώρα. Δεν τους νοιάζει! Τόσο απλά!
Είναι βέβαιο ότι τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις  θα συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο και σύντομα θα βρεθούν σε μονοψήφια νούμερα. Κι εδώ βρίσκεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας: Μία αδύναμη κυβέρνηση καλείται να δώσει λύσεις σε θέματα ζωτικής σημασίας για το Έθνος. Να αποφασίσει για το Κυπριακό, για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ, για τις διεθνείς μας συμμαχίες σε μία περίοδο που ο κόσμος γύρω μας αλλάζει ραγδαία.
Είναι αντιληπτό για ποιους λόγους, ακριβώς, ορισμένα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα θα προτιμούσαν μια Οικουμενική κυβέρνηση από την λύση των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραμένει στην εξουσία μόνο επειδή  το θέλει ο ίδιος. Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζεται από τους δανειστές για λόγους απολύτως κατανοητούς. Η πιο ισχυρή στήριξη, όμως, που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που μέσα από την κρίση έχουν βρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μοιράσουν και πάλι την τράπουλα.
Τα όσα είδαμε να συμβαίνουν με τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μόνο ένα  μικρό άνοιγμα του παραθύρου στον σκοτεινό κόσμο της διαπλοκής. 
Αν ήταν στο χέρι τους θα είχαν συμβεί όλα μέσα σε μία στιγμή και με όση το δυνατόν μεγαλύτερη μυστικότητα. Δεν μπόρεσαν. Όχι ότι δεν το επιδίωξαν. 
Τα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες με τον ΔΟΛ είναι άλλη μία εικόνα από την βίαιη προσπάθεια που επιχειρείται στο παρασκήνιο για να αλλάξουν χέρια σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. 
Τα ισχυρά κέντρα της διαπλοκής που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχουν λόγο να θέλουν τώρα πολιτικές αλλαγές. Και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο πλιάτσικο. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι τράπεζες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει να «πουλάνε» τα κόκκινα δάνεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: