Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Τουλάχιστον έχουν ο ένας τον άλλον


Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος φωφη αγκαλια«Ξεμείναμε λέω. Ο Θεός. Μπορείς να τα βάλεις με τον Θεό; Θεός. Ότι γουστάρει κάνει. Καλύτερα. Καλύτερα έτσι. Έτσι ήταν το τυχερό μας. Τυχερό, ε; Έλα, εμείς οι δύο μαζί να γεροντοκομηθούμε». 
Είναι η αρχή του μονολόγου του φινάλε στο «Δεσποινίς ετών 39»
Ο Στέφανος Στρατηγός την έχει κάνει, η Σμάρω Στεφανίδου έχει μείνει στο ράφι και τα δύο αδέλφια το παίρνουν απόφαση ότι...
θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί. 
Παίρνεις τον Γιώργο Παπανδρέου και την Φώφη Γεννηματά, τους βάζεις να κάθονται αγκαλιά, με τον ένα να λέει τον μονόλογο αντικαθιστώντας το «Θεός» με το «λαός» και έχεις ένα το βίντεο κλιπ που θα ανακοινώνει το νέο κίνημα του κεντροαριστερού χώρου.

Εδώ και κάποιο καιρό το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί από κόμμα σε ερώτηση κουίζ. 
Ιδιαίτερα των 40αρηδων και 50αρηδων που κάπου ανάμεσα στο πως λέγανε τον ιππότη της ασφάλτου και την ξαδέλφη στο Dukes of Hazard θα σκάσει η ερώτηση ΠΑΣΟΚ. 
«Ποιος είπε ότι θα βάλει την δεξιά στο χοντροντούλαπο της ιστορίας;». «Ποιος υπουργός είπε ότι θα ρίξει τον δορυφόρο για να μην βλέπουν οι Έλληνες MTV;». Κάποιος θα απαντήσει. 
Μετά κάποιος θα πει «Αυτά δεν τα ξέραμε κύριε Αντώνης αλλά τώρα που τα μάθαμε θα ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ. Ε, Αρχοντούλα;». 
Και όταν τελειώσουν οι ατάκες από το «Ας περιμένουν οι γυναίκες» η συζήτηση μπορεί να πάει σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα, στην πολιτική, που το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να έχει ρόλο.
Για τους Έλληνες ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. 
Το ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει με το ζιβάγκο και τελειώνει στην ροζ βίλα της Εκάλης. 
Το ΠΑΣΟΚ του Κ29 με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλου και την Αγάπη στην «Άλλη όψη». 
Του Σκουλαρίκη να χαστουκίζει τον αστυφύλακα και του Στέφανου Τζουμάκα να δίνει μαθήματα κομμωτικής οικονομίας ξεκινώντας την χωρίστρα εκεί που τελείωνε το αυτί. 
Η συνέχεια είχε και ΠΑΣΟΚ Σημίτη και το βετζετέριαν ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ με τον Πολ Γερουλάνο και την Γκριν Τίνα. 
Το ΠΑΣΟΚ όμως που διατηρείται στις μνήμες με τα μουστάκια στην εξουσία και τις ζεϊμπεκιές στο Περιβόλι του Ουρανού, τελείωσε με τον Ανδρέα. Και δυστυχώς για την Φώφη και τον ΓΑΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά στον ψηφοφόρο τύπου παλιού ΠΑΣΟΚ απ’ όσο αυτοί.

Το αποτέλεσμα ήταν υποσχέσεις που κανένας δεν ζήτησε. 
«Εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης»
Καθησυχασμοί εκεί που κανένας δεν είχε ανησυχήσει. 
«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία»
Με μια φωτογραφία που τα πράσινα φύλλα φυτρώνουν από το κεφάλι της Φώφης και τα χαμόγελα παγώνουν στα πρόσωπα και των δύο.

Του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: