Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Οι μετρήσεις το δείχνουν, εσείς το βλέπετε;


Θυμόσαστε τι έγινε στις εκλογές του 2000 με τον Κώστα Σημίτη ;
Οι ψήφοι που έκριναν το αποτέλεσμα εκείνης της εκλογικής αναμέτρησης, ήταν αυτών των Ελλήνων που ψήφισαν τον Σημίτη θεωρώντας ότι θα πάει το Χρηματιστήριο «στα ουράνια» και θα γίνουν ξαφνικά ΠΛΟΥΣΙΟΙ …
Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα ;
ΑΥΤΟΙ ήταν οι πρώτοι που καταστράφηκαν, αλλά οι ψήφοι τους ήταν αυτές που έκριναν την τύχη και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ...

Ε, λοιπόν, η Ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχόμενα στην Ελλάδα (για μία ακόμη – πολλοστή – φορά).
Το ίδιο συνέβη και με τα λεφτά υπάρχουν το 2009 με τον αντίστοιχο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Ένα αντίστοιχο σενάριο παίχτηκε και το 2015, όταν ο Τσίπρας, μοίραζε ΜΟΝΟ ψέματα.
Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να αντιπαλέψεις έναν τύπο που με τόσο μεγάλη άνεση, είναι τόσο διπρόσωπος.  
Υπήρξαν πάρα πολλοί και τότε, που ψήφισαν ΤΣΙΠΡΑ θεωρώντας ότι θα σταματήσουν να πληρώνουν ΦΟΡΟΥΣ (με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ), ότι θα τους χάριζαν τα δάνεια, ότι θα τους μοίραζε λεφτά (τύπου 13ο μισθό) – και ΑΥΤΟΙ έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα !! Αυτοί έκριναν την τύχη αυτής της χωράς, την τύχη των οικογενειών μας και το μέλλον της ελληνικής νεολαίας.
Συμπέρασμα. Όλες αυτές τις ψεύτικες υποσχέσεις περί πλουτισμού ή σεισάχθειας, αριστεροσοσιαλιστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) τις υποσχέθηκαν και κατέστρεψαν τα νοικοκυριά.
Όμως, ΑΥΤΟΙ που (ήθελαν) πίστεψαν, είναι οι πρώτοι που καταστράφηκαν (και εκ των υστέρων κλαίνε και οδύρονται – βρίζουν και κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους, ως συνήθως), αλλά οι ψήφοι τους ήταν αυτές που οδήγησαν στην καταστροφή και όλους τους υπόλοιπους !!
Μπορούμε να κάνουμε κάτι με όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους ;  Ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί, διότι ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ !!
Ένα πρώτο συμπέρασμα από τη χτεσινή δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ: Η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, πράγματι μεγάλωσε (14 μονάδες), όμως, η Ν.Δ αύξησε τα ποσοστά της ελάχιστα, από τις τελευταίες εκλογές (3%) αναλογικά με τη πτώση (18%) του ΣΥΡΙΖΑ.
[Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ διατηρεί «άνετο» μαξιλάρι 14 ποσοστιαίων μονάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει 16,5% (μικρή αύξηση έναντι του 16% το Νοέμβριο πάντως), η ΝΔ 30,5% (έναντι 32% το Νοέμβριο)]
Έτσι λοιπόν, έχουμε κάποιες διαπιστώσεις. 
Πρώτη διαπίστωση. Οι «νεοδημοκράτες» προτιμούν να ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο κόμμα ή να απέχουν.
Δεύτερη  διαπίστωση. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δε τσιμπάνε πλέον από υποσχέσεις. Ο Τσίπρας για να καλύψει τη διαφορά, πρέπει να διορίσει, και θα διορίσει, καμιά 100αριά χιλιάδες που εμείς  και η χώρα θα πληρώνει για τα επόμενα 60 χρόνια.
Τρίτη  διαπίστωση. Από το κέντρο ότι ήταν να μαζέψει η ΝΔ το μάζεψε, οι χαμηλοί τόνοι δε βοηθούν πλέον.
Τετάρτη διαπίστωση. Θα πρέπει να ξαναφέρει πίσω ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης τους δεξιούς ψηφοφόρους, που ο ίδιος έδιωξε από την πρώτη του ομιλία
Πέμπτη διαπίστωση. Ανεβάστε τους τόνους. Δεν φτάνει μόνο ο αγώνας του Άδωνι. Όταν απέναντι σου έχεις τέτοιους αδίστακτους η πολιτική τύπου «ώριμου φρούτου» δεν αποδίδει.
Οι άνθρωποι ειναι επικίνδυνοι και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν. Γνωρίζουν πολύ καλά με τι κοινωνία έχουν να κάνουν και κινούνται ανάλογα. Σε έναν τέτοιο πόλεμο δεν πας με «αστική» ευγένεια, ούτε και με το κόμπλεξ της δεξιάς.
Όπως εύστοχα γράφει ένας φίλος σε ένα σχόλιο: «Από τον εμφύλιο έως σήμερα, η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έχει καταστρέψει την Ελλάδα. Είναι το εθνικό μας «ισλάμ». Δεν ειναι πολιτική, ειναι θεολογία»
Γιώργος Παντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: