Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο Καμμένος δεν θα συλληφθεί ποτέ…


Η κυβέρνηση Τσίπρα διαθέτει δύο υπουργούς-διαμάντια. 

Τον Παύλο Πολάκη και τον Πάνο Καμμένο. 

Αριστερός ο πρώτος, δεξιός ο δεύτερος, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: 

υβρίζουν και απειλούν οποιονδήποτε τολμήσει να πει κάτι που πάει κόντρα στο προφίλ που θέλουν να οικοδομήσουν.

Τα δύο μεγαλύτερα κατορθώματα του Πολάκη (εννοείται εκτός από την άψογη λειτουργία του συστήματος Υγείας…), είναι δύο. Πριν από μερικούς μήνες απείλησε ευθέως δημοσιογράφο ότι θα τον χώσει δυο μέτρα κάτω από τη γη (εδώ). 
Και τις προάλλες εξύβρισε σκαιότατα συνδικαλιστή (εδώ)…

Ο Καμμένος έχει πλουσιότερη δραστηριότητα (θα θυμηθούμε μερικά παρακάτω). Τελευταίο του κατόρθωμα η σύλληψη δύο δημοσιογράφων, μετά από δική του μήνυση (εδώ). 
Διαβάζω στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι τα -κατά Καμμένον- αδικήματα που διέπραξαν είναι «συκοφαντική δυσφήμηση» και «απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης».
Η πρώτη κατηγορία προφανώς έχει σχέση με το δημοσίευμα εφημερίδας για τις χειμερινές διακοπές του υπουργού Αμυνας (εδώ). Ομως, στις δημοκρατίες οι πολιτικοί δεν κάνουν μηνύσεις για τέτοια θέματα. Απαντούν. 
Θα αρκούσε μια ανακοίνωση που θα έλεγε ότι ο Καμμένος δεν πήγε διακοπές στις Αλπεις και δεν έβγαλε τον ώμο του κάνοντας σκι. Θα έλεγε, όμως, πού βρισκόταν και πώς έγινε το ατύχημα. 
Για τη δεύτερη κατηγορία θα δούμε τι είδους «εκβίαση» ήταν. Πάντως, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «απόπειρα».
Ετσι κι αλλιώς, θέλει μεγάλο θράσος να παραπονιέται ο Καμμένος ότι τον «συκοφαντούν», όταν ο ίδιος έχει συκοφαντήσει και απειλήσει επανειλημμένα πολιτικούς αντιπάλους του. 
Θυμίζουμε:
– Ηταν ο Καμμένος που συκοφάντησε ένα ολόκληρο κόμμα (ΠΑΣΟΚ) ότι ήταν πίσω από την τρομοκρατία. Εγραψε, μάλιστα, ολόκληρο βιβλίο («Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη»).
– Ηταν ο Καμμένος που προέτρεψε δημοσίως το πλήθος να λιντσάρει ένα δήμαρχο (εδώ).
– Ηταν ο Καμμένος που διέπραξε μερικές από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες, λέγοντας ότι μόνο νεκρός θα συνεργαστεί με όσους υπογράφουν Μνημόνια(εδώ). 
Δυστυχώς, το αδίκημα του μαζικού εκβιασμού του εκλογικού σώματος δεν προβλέπεται.
Δεν ξέρω αν οι συλλήψεις δημοσιογράφων θυμίζουν την χουντική επταετία ή την Τουρκία του Ερντογάν, όπως λένε τα κόμματα. Ετσι κι αλλιώς είναι πρακτική αυταρχικών καθεστώτων. Και είναι θλιβερό μια αριστερή κυβέρνηση να έχει υπουργούς σαν τον Πολάκη και τον Καμμένο, που απειλούν, υβρίζουν και παραγγέλλουν συλλήψεις δημοσιογράφων.
Όταν σε πάρει ο κατήφορος, σταματημό δεν έχει…

Γιώργος Καρελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: