Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Εθνική ανάγκη η συνεννόηση

Αποτέλεσμα εικόνας για Εθνική ανάγκη η συνεννόησηΕδώ και 7 χρόνια, εφαρμόζουμε την ίδια πολιτική και περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα. 

Πάμε κόντρα στους νόμους της φύσης και της οικονομίας. 

Πρωτοτυπούμε σε παγκόσμια κλίμακα.

Να δεχθούμε ότι οι ...φωστήρες των θεσμών δεν βγάζουν άχνα (αν και παραδέχονται τη λάθος συνταγή) γιατί ..."σε ξένους κώλους εκατό ξυλιές δεν είναι τίποτε". 
Η δική μας πολιτική ηγεσία τι κάνει; 

Δεν βλέπει τη συνεχή φτωχοποίηση του λαού; 
Δεν βλέπει τη δυστυχία παντού; 
Δεν βλέπει τους άστεγους, τους άνεργους, αυτούς που ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς τροφή, χωρίς ζέστη;
Πότε θα ορθώσει σύσσωμη, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ανάστημα και θα πει στους δανειστές "Φτάνει πια; Μην καταστρέφετε το λαό μας. Δεν αντέχει άλλο."
Ή είναι όλοι βολεμένοι και δε νοιάζονται για το...πόπολο;

Μόνο με εθνική συνεννόηση, με ομοψυχία και όχι διχασμό θα ξεπεράσουμε την κρίση. Αλλά αυτοί, μας βάζουν να "σκοτωνόμαστε" ακόμη για την "αριστερά και τη δεξιά". Για "το καλό (αριστερό) μνημόνιο και το κακό (δεξιό).
Προσέξτε, μιλούμε για εθνική συνεννόηση, στα μεγάλα εθνικά προβλήματα. Στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία και την εξωτερική πολιτική. Για συμφωνία των πολιτικών κομμάτων σε ενιαία εθνική γραμμή. Δεν μιλούμε για οικουμενική κυβέρνηση. 
Τώρα, σ αυτή την περίοδο της κρίσης, προέχει η επιβίωση του λαού και της χώρας. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να το επιβάλλουμε στην πολιτική ηγεσία, εφόσον αυτή δεν θέλει (για στενά μικροκομματικούς λόγους) να το καταλάβει.
Καλημέρα σας και ευτυχές το σωτήριον έτος 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: