Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Πάγκαλος για Τσίπρα: Είναι κακομαθημένος - Πρέπει κάποτε να του δοθεί ένα σκληρό μάθημα


Πάγκαλος για Τσίπρα: Είναι κακομαθημένος -Πρέπει κάποτε να του δοθεί ένα σκληρό μάθημα

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του μίλησε για όλα. Για τον Αλέξη Τσίπρα, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τα κιλά του, αλλά και τους Ράδιο Αρβύλα.

Τη συνέντευξη έκανε η Σάσα Σταμάτη για τα Παραπολιτικά, την οποία ο πρώην υπουργός υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Κολωνάκι με ένα ζευγάρι εκκεντρικές παντόφλες.
Ακολουθεί η συνέντευξη:
Εχεις πει πολλά για τον Αλέξη Τσίπρα. Τελικά, έχει κάτι καλό;
Όχι. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτού του είδους ο άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, έχει αβυσσαλέα ματαιοδοξία και ψεύδεται με την ευκολία που αναπνέει δεν με ενδιαφέρει. Όλοι αναπνέουμε και δεν το προσέχουμε συνήθως. Αν αρχίσεις και προσέχεις πώς αναπνέεις, παθαίνεις άσθμα συνήθως. Αυτός θα ήθελα να πάθει… άσθμα κάποτε. Να καταλάβει δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν συστηματικά και συνεχώς να λέει ψέματα. Πρέπει κάποτε να δοθεί ένα σκληρό μάθημα σε αυτό το κακομαθημένο παιδί. Αφού είμαστε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εσύ πας και κουνάς τον πισινό σου και κάνεις τον καλό στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι δουλειά έχεις στην κηδεία του Κάστρο, που ήταν ένας κομμουνιστής δικτάτωρ;
Τι θα ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές;
Εγώ θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία, όπως ψήφισα και τις προηγούμενες φορές. Εδώ έχουμε ένα πολιτειακό θέμα. Αν θα έχουμε μια οικονομία ελεύθερη και μια κοινωνία ελεύθερη, όπως αποφάσισε μετά το τέλος του Εμφύλιου Πολέμου ο ελληνικός λαός κατά πλειοψηφία, ή κομμουνιστική δικτατορία, μετά το τέλος του κομμουνισμού, γιατί δεν ξέρω και τι είδους κομμουνισμό θέλουν να κάνουν αυτά τα παιδιά. Το άλλο ερώτημα είναι ποιος είναι χειρότερος: ο Βαγγέλης Βενιζέλος ή η Φώφη Γεννηματά; Δεν με ενδιαφέρει αυτό το ερώτημα.
Η σχέση σου με το ΠΑΣΟΚ ποια είναι τώρα;
Δεν υπάρχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφοροι ανόητοι και επιτελικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, κάτι ανεκδιήγητοι τύποι, οι οποίοι παριστάνουν ότι έχουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ με την παρέα τους και με βρίζουν. Ποσώς ασχολούμαι. Δεν τους έχω κάνει ποτέ τη χάρη να μπουν σε διάλογο μαζί μου. Αν με συκοφαντήσουν, θα τους στείλω στα δικαστήρια. Όπως έστειλα και όλους τους άλλους που με συκοφαντούν – και πρέπει να σας πω ότι είναι και επωφελής οικονομικά η δραστηριότητα αυτή. Εγώ δεν έκανα ποτέ μηνύσεις σε δημοσιογράφους ή σε μέσα ενημέρωσης, μέχρι που το πράγμα ξεπέρασε τα όρια. Όταν δηλαδή έντυπο του γνωστού εγκληματία, που έχει καταδικαστεί για ποινικές υποθέσεις, έγραψε λεπτομερώς τον διάλογό μου με τον Αμερικανό πρέσβη, που συμφωνούσε με το ξεπούλημα της Κύπρου, του έκανα αγωγή και κέρδισα 30.000 ευρώ, τα οποία τα κατανάλωσα με μεγάλη ευχαρίστηση για τον εαυτό μου. Και δεν τα έδωσα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, γιατί δεν είχε βρίσει αυτούς. Εμένα είχε βρίσει.
Είχε γίνει χαμός κάποια στιγμή, όταν κατά την είσοδό σου στη Βουλή είχες πει σε έναν δημοσιογράφο: «Δε μου γα… σαι πρωί-πρωί;».
Τριάντα δύο χρόνια γίνεται να μην κάνεις ποτέ ένα λάθος; Εκεί έκανα λάθος. Κατ’ αρχάς, ήξερα τον δημοσιογράφο, ήταν άνθρωπος με τον οποίο είχα οικειότητα. Δεν θα το έλεγα σε κάποιον που δεν ήξερα ποτέ. Πήγαινα στις 8 το πρωί, είχε βρέξει, γλίστρησα στα σκαλοπάτια, πήγα να πέσω κάτω και την ώρα αυτή μου βάζει ένα μαρκούτσι μπροστά μου και μου λέει: «Τι γνώμη έχετε για τις δηλώσεις του κυρίου Σημίτη;». Και του απάντησα: «Δεν μου γ… σαι πρωί-πρωί;». Αυτός όμως είχε ανοιχτή την κάμερα. Ήταν μια φυσιολογική αντίδραση ενός ανθρώπου που πρωί-πρωί, πριν να πιει καφέ, γλιστράει, πέφτει και τον ρωτάνε για τον Σημίτη. Αυτό με έκανε συμπαθέστατο, γιατί ήταν μια λαϊκή εκδήλωση και ο κόσμος το αγαπάει αυτό. Εμένα ο κόσμος με λέει «ο Θόδωρος».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: