Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Τη μιζέρια την κατάλαβαν ακόμη και τα παιδιά…

Σχετική εικόναΈχω επιλέξει συνειδητά τα τελευταία χρόνια να πίνω έναν καφέ στο καφενείο της γειτονιάς. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκανα το ίδιο. Μπήκαν δύο αγοράκια να πουν τα κάλαντα. 
Αφού δώσαμε ότι δώσαμε τα ρώτησα "τι κάνατε σήμερα;" και μου απάντησαν: 
"χάλια 2,5 ώρες πήγαμε σε μαγαζιά και μαζέψαμε 9,85 ευρώ ο καθένας. Τα Χριστούγεννα μαζέψαμε 40 ευρώ καθένας, σήμερα δεν έδιναν τίποτα, πάγωσαν τα χέρια μας, πάμε σπίτι"...
Η απάντηση αυτών των παιδιών είναι η εικόνα της Ελλάδας. Αυτή που οι Κυβερνώντες την βλέπουν ως τουλάχιστον Παράδεισο. Η συρρίκνωση του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, καθρεφτίστηκε στα μάτια των παιδιών. 
Μέσα σε μια εβδομάδα τα παιδιά μάζεψαν 4 φορές λιγότερα χρήματα.
Αυτό καταφέρατε κύριοι με την περήφανη διακυβέρνηση. Να μαζεύουν τα παιδιά 9,85 ευρώ από τις 07.30 -10.00. \
Όλες τις ημέρες η Αθήνα είχε το μαύρο της το χάλι. Κυριολεκτικά. Αυτοκίνητα μετρημένα στους δρόμους ιδίως τα βράδια. Που λίγα χρόνια πριν δεν μπορούσες να περάσεις. Μετά την αλλαγή του χρόνου η Πατησίων ήταν άδεια, κάποτε έσφυζε από ζωή.
Πέρασα από Αγ Μελετίου και Πατησίων, κάποτε ήταν γεμάτες από καταστήματα, καταστήματα φθηνά, μέτρια και ακριβά. Είναι θλιβερή εικόνα στη θέση καταστημάτων παλιών να βλέπεις "ρούχα με το κιλό" η "καταστήματα με κινέζικα".
Τη νύχτα οι δρόμοι ημιφωτισμένοι, θύμιζαν παρακμή.
Πως να δώσουν στα παιδιά οι καταστηματάρχες όταν δέκα έμπαιναν και  ένας αγόραζε; πως να δώσει ο παππούς στα εγγόνια που πήρε τα 300 και πλήρωσε ΕΝΦΙΑ του γιου που είναι άνεργος; ή τα 300 της γιαγιάς που πήγαν στο φροντιστήριο των εγγονών;
Κάποιοι λένε ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε όλα αυτά; 
Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το 2011 όταν έγιναν περικοπές υπήρχε λίπος κύριοι της Κυβέρνησης, σήμερα έχει φτάσει στο κόκκαλο και ότι και να κόψεις δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις.
Το λάθος των προηγούμενων Κυβερνώντων ήταν ότι καλλιέργησαν τον εύκολο πλουτισμό στον μέσο Ελληνα. Μα  αυτοί οι προηγούμενοι, ή μάλλον οι περισσότεροι εξ αυτών,  ανήκουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που οδήγησαν την χώρα εδώ, τώρα άλλαξαν στρατόπεδο και θέλουν να την σώσουν. 
Μήπως είναι ψέματα ότι όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ, που διαφέντευε τη χώρα επί πολλών ετών, το ΠΑΣΟΚ του Τσοβόλα δώστα όλα, του ισχυρού χρηματιστηρίου, των ολυμπιακών αγώνων, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, των ΔΕΚΟ, έχει μετακομίσει τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ;
Έρχεται δε και το ασφαλιστικό των ελευθέρων επαγγελματιών. Που δεν βγαίνει ο Θεός να κατέβει κάτω. Υπάρχει πλέον σύμφωνα με τον Ν. Κατρούγκαλο, επίσημα η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Φτωχοποιείται για πρώτη φορά μια κοινωνική τάξη μέσω ενός Νόμου. 
Είναι τραγικό το σύνολο των εισφορών που καλείται πλέον να πληρώσει ο ελευθεροεπαγγελματίας, είτε ανήκει στον ΟΑΕΕ, είτε στο ΕΤΑΑ. Με απλούς υπολογισμούς οι εισφορές αγγίζουν το 60% και ανεβαίνουν, κάτι που σημαίνει ότι με 30-40 % καλείται ένας ελευθεροεπαγγελματίας να πληρώσει ενοίκια, ρεύματα, τηλέφωνα του καταστήματος, υπαλλήλους αν έχει και να ζήσει και την οικογένειά του.
Και από την άλλη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑΣ να πάνε στις τράπεζες ο κόσμος τα λεφτά του.
Ψιτ κύριοι πείτε πρώτα στους δικούς σας να φέρουν τα χρήματά τους από τις ξένες τράπεζες και μετά θα σας δώσουμε τα δικά μας. 
Το τραγικότερο όμως είναι ότι η Ευρωβουλευτής σας πήρε τα χρήματα δωρεές από φίλους της στην Ελλάδα και πήγε και τα τοποθέτησε σε τράπεζες του εξωτερικού. Ήμαρτον με την κοροϊδία σας πλέον. 
Υποχρεώστε πρώτα τους δικούς σας να εφαρμόσουν τους Νόμους και μετά θα τους εφαρμόσει και  ο απλός πολίτης
Η κατάσταση είναι τραγική. Είναι αυτό που κατάφεραν σε δύο χρόνια οι Κυβερνώντες. Κατέστρεψαν και υποθήκευσαν τη χώρα, έφεραν την μιζέρια, την απελπισία, την φτώχεια, την κατάθλιψη και το κυριότερο, έφεραν την απελπισία  στα μάτια των παιδιών.

Για λίγες καρέκλες καταστρέψατε μια Χώρα. 
Μην περιμένετε την Ιστορία να σας απονείμει ευθύνες. Θα προηγηθεί ο Λαός. Περιμένετε...

Μπιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: