Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη - Επίθεση ενόπλου σε κλαμπ, 35 νεκροί [Video & Φωτο]

Φωτογραφία: Associated  Press

Μακελειό αλά Μπατακλάν λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου
Ενοπλος ντυμένος Αγιος Βασίλης άνοιξε πυρ σε κλαμπ
Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης
700 με 800 άτομα στο κλαμπ την ώρα της επίθεσης
Οι θαμώνες πηδούσαν στο Βόσπορο για να γλιτώσουν
35 νεκροί, 40 τραυματίες...

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης γεμάτο με κόσμο που γιόρταζε την έλευση του νέου έτους. 
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη  της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη κλαμπ Reina, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης,στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, γύρω στις 01:30 τοπική ώρα και ανοίξει πυρ αδιακρίτως. Από τα πυρά του έπεσενα νεκροί 35 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο αστυνομικός που πυροβόλησε πρώτα.
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούόλης έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφορία για το ποιος ακριβώς μπορεί να βρίσκεται πίσω από το μακελειό. 
Σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι πολλοί θαμώνες του νυχτερινού κέντρου έπεσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του δράστη της επίθεσης, που φορούσε στολή Άγιου Βασίλη. Στο παρακάτω βίντεο, μάλιστα, από κάμερα ασφαλείας, εικάζεται ότι απεικονίζεται ο, ντυμένος Αι Βασίλης, ένοπλος


Μ
έσα στη ντισκοτέκ Reina την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Κάποιοι από αυτούς πήδησαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου, συμπληρώνουν.
Το κλαμπ Reina είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα της Κωνσταντινούπολης και σε αυτό συχνάζουν σταρ και τουρίστες, ενώ απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο.
Σύμφωνα με τη Daily Mail ο δράστης κατά τη διάρκεια της επίθεσης άναψε καπνογόνο, με ηρεμία ξαναγέμισε το καλάσνικοφ που κουβαλούσε και συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως το πλήθος που γιόρταζε τον ερχομό του νέου έτους. 
Οπως κάνουν πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι τουρκικές αρχές έχουν σταματήσει τελείως την παροχή πληροφοριών για την επίθεση υποστηρίζοντας ότι η ενημέρωση τέτοιες ώρες μπορεί να προκαλέσει φόβο στο κοινό, πανικό και ταραχή που μπορεί να εξυπηρετήσουν τους στόχους των τρομοκρατών.


Η
δη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί στις τουρκικές αρχές. 
Σύμφωνα με τη Daily Mail ο ένοπλος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.
Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης είχε ανακοινώσει προ ημερών την ανάπτυξη 25.000 ανδρών για την προστασία των εορτασμών για τη νέα χρονιά.
Η επίθεση εναντίον της ντισκοτέκ, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην πόλη το 2016.
Τρεις εβδομάδες νωρίτερα μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε μια κουρδική αυτονομιστική οργάνωση στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αστυνομικούς, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Είχαν προειδοποιήσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina.
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.
 
Φωτογραφίες: Associated  Press
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: