Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Σε έξαρση η γρίπη και η κυβέρνηση κρατά κλειστές 130 ΜΕΘ [βίντεο]

Σχετική εικόναΓια 130 κλίνες οι οποίες παραμένουν κλειστές στις ΜΕΘ εξαιτίας της κυβερνητικής κωλυσιεργίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν πλέον οι τραγικοί χειρισμοί της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης Κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας. Την ώρα που δεκάδες πολίτες έχουν άμεση ανάγκη για μία θέση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 130 κλίνες παραμένουν ανενεργές, εξαιτίας της κυβερνητικής κωλυσιεργίας. 

Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα έχουν γίνει "σήμα κατατεθέν" για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που ζει στο δικό της "κόσμο". Η έλλειψη προσωπικού, κύρια αιτία των ανενεργών κλινών, βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που μοναδικό της σκοπό έχει την υλοποίηση ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η γρίπη δείχνει σημάδια έξαρσης και οι πολίτες χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα. Ας σοβαρευτούν επιτέλους στο Yπουργείο Υγείας. Ας αφήσουν τη σιγουριά των γραφείων και ας δουν από κοντά σε ποιο τραγικό σημείο έχει περιέλθει η δημόσια υγεία εξαιτίας της ιδεοληψίας τους. Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν».  Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: