Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση στο Eurogroup συμφώνησε νέα μέτρα και «κόφτη» - Εχει αποτύχει, είναι αναξιόπιστη

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια σε πολύ δύσκολη πορεία, σχολίασε η ΝΔ, για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεσμεύθηκε για νέα επώδυνα μέτρα και επέκταση του «κόφτη», προκειμένου να...
επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, που θα παραμείνουν υψηλοί για πολλά χρόνια.
«Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όχι μόνο δεν επήλθε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, αλλά καταγράφεται και δημοσιονομικό κενό για το 2018, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με νέα, επώδυνα μέτρα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
«Επιβεβαιώνεται ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί, για αρκετά χρόνια μετά το 2018. Η κυβέρνηση μάλιστα δεσμεύτηκε στην επίτευξη αυτών των στόχων, με την εφαρμογή νέων μέτρων και την επέκταση της χρήσης του "κόφτη"», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει για ακόμη μία φορά αποτύχει, δεσμεύοντας τη χώρα, για πολλά χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη πορεία, σημειώνει η Νέα Δημοκρατία. «Και αυτό γιατί έχασε πολύτιμο χρόνο, είναι αναξιόπιστη και παραμένει ιδεοληπτική».
Σε ό,τι αφορά το χρέος, η ΝΔ σημειώνει ότι τουλάχιστον υπήρξε συμφωνία για τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης της βιωσιμότητας, έστω και με καθυστέρηση. «Βιωσιμότητα που επιβαρύνθηκε από τους ανερμάτιστους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης», σημειώνει.
«Δυστυχώς όμως, αυτές οι παρεμβάσεις δεν αφορούν και τη μεσομακροπρόθεσμη περίοδο και δεν συνδυάζονται με ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ συνοδεύονται από πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Το κόστος της κυβερνητικής ανεπάρκειας θα είναι – και πάλι – οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: