Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Το συγκινητικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μητέρα του – ΦΩΤΟ

Το συγκινητικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μητέρα του – ΦΩΤΟ

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία με τη μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη...«Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία τις έμαθα από πρώτο χέρι. Από έναν σπάνιο και γενναίο άνθρωπο, που είχε βάλει στόχο της ζωής του να αποκτήσει η κοινωνία μας μεγαλύτερη ευαισθησία και η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία» αναφέρει σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Facebook ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν η μητέρα μου, που σε όλη της τη ζωή – και από μικρή ηλικία – αντιμετώπιζε σημαντικά σωματικά προβλήματα, τα οποία όμως ποτέ δεν άφησε να την καταβάλλουν. Η εμπειρία μου αυτή συμπληρώνει μια ισχυρή προσωπική πεποίθηση. Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και συνεχίζει:

«Να μπορεί να μορφωθεί, να σπουδάσει, να εργαστεί, να μετακινηθεί, να ζει αξιοπρεπώς. Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά. Οι υποδομές για τα ΑμεΑ σήμερα είναι πολύ καλύτερες από ότι 25 χρόνια πριν».

«Όμως, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα να μπορεί να διεκδικήσει όσα δικαιούται και αξίζει. Είναι ένα χρέος της ελληνικής πολιτείας που δεσμεύομαι να εκπληρώσω» καταλήγει ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: