Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΑΥΤΟΙ ΟΠΛΙΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ του Ρώσου Πρέσβυ! Τι αποκαλύπτει πρώην στέλεχος του τουρκικού στρατού

Τον υπεύθυνο για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ αποκαλύπτει ο πρώην επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Ισμαήλ Χακί Πεκίν. 

Μιλώντας στο Sputnik τόνισε ότι η Άγκυρα πρέπει άμεσα να αλλάξει την πολιτική της στη Συρία καθώς όπως είπε ήταν η πολιτική αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη. 
Σήμερα οι Τούρκοι αστυνομικοί έκαναν γνωστό ότι...
έχουν τεθεί υπό κράτηση 13 άτομα για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών μελών της οικογένειας του δράστη, ενώ αποκάλυψαν ότι κάποιοι εξ αυτών έχουν σχέσεις με το Κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όπως είπε ο βετεράνος στρατιωτικός του τουρκικού στρατού που υπηρέτησε σε μία από τις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες του τουρκικού στρατού την υπηρεσία πληροφοριών της οποίας ήταν επικεφαλής μεταξύ 2007 – 2012 η πολιτική της Άγκυρας όπλισε το χέρι του δολοφόνου, την ίδια στιγμή που έδωσε σε διάφορες οργανώσεις την ευκαιρία να δρουν και να αποκτήσουν βάση στο έδαφός της. 
Πρόσθεσε και κάτι άλλο πιο σημαντικό ότι η δολοφονία δείχνει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας δεν λειτουργούν αποτελεσματικά. 
Ακόμη υπονόησε ότι δεν αποκλείει να υπάρχει ξένος δάκτυλος και ότι η δολοφονία να ήταν μια προειδοποίηση προς τον Ερντογάν και στην στροφή του προς τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: