Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

«ΕΛΕΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ! Συγνώμη που δεν… (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με το Der spiegel ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συναντήσεις του στο Βερολίνο ομολόγησε,  μεταξύ άλλων πως ήταν λάθος που δεν ενημερώσαμε τους δανειστές εκ των προτέρων.
Η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel σε ρεπορτάζ του επικαλείται πηγές που ήταν παρούσες στις συναντήσεις του Έλληνα υπουργού...

«O Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ενώπιον Γερμανών βουλευτών ότι υπήρξε ελλιπής συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας του. Αυτό το επιβεβαίωσαν στο SPIEGELONLINE περισσότερα του ενός άτομα που μετείχαν σε μια συνάντηση σήμερα το πρωί. O Τσακαλώτος επέμεινε, βέβαια, ότι η χώρα του μπορούσε να λάβει μόνη της τις τελευταίες αποφάσεις στη συνταξιοδοτική και φορολογική πολιτική. Παραδέχθηκε, όμως, ότι θα έπρεπε προηγουμένως να ενημερώσει τους πιστωτές» αναφέρει το ρεπορτάζ και συνεχίζει:
«Σύμφωνα με τους βουλευτές ο Τσακαλώτος απέδωσε το επικοινωνιακό λάθος στην πίεση του χρόνου. Έπρεπε να αποφασίσουν γρήγορα για τις πρόσθετες παροχές, ώστε να μπορέσουν να συνυπολογιστούν στον προϋπολογισμό του 2016. Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του υπουργού σε μια χθεσινή του εμφάνιση. Ο Τσακαλώτος είπε ότι είναι .
οικονομολόγος κι όχι λογιστής. “Ανακαλύπτω όμως ότι η λογιστική μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.»tsakalo_spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια: