Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

«Πόλεμος» στα Εξάρχεια: Εξελιγμένες μολότοφ και πιστόλια με εκρηκτικά [Εικόνες & βίντεο]

Σε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ έχουν επιδοθεί αυτή την ώρα ομάδες αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια και τα γύρω στενά.
Αντιεξουσιαστές έχουν στήσει ήδη οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές κοντά στο Πολυτεχνείο και βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμάτων, ενώ η αστυνομία, απαντά με τη ρίψη χημικών...

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει  σε 23 προσαγωγές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έναν τραυματία αστυνομικό.
Στο έλεος των κουκουλοφόρων για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας.


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μαθητές στα Προπύλαια για να τιμήσουν την μνήμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς συμπληρώνονται σήμερα οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο 15χρονος τότε Αλέξανδρος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.
Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές, ενόψει της 8ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η Ελληνική Αστυνομία έχει αποκλείσει από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας, που είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστο για τους πολίτες και τα αυτοκίνητα, ενώ κλειστοί θα είναι από τις 15:00 και τις 16:30 αντίστοιχα παραμένουν οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.
Η προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση από αντιεξουσιαστικές ομάδες, ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00. Αυτή την στιγμή (19:00) η πορεία προσεγγίζει την Βουλή και το Σύνταγμα.

Epeteios_Grigoropoulos02
Η κατάσταση- λένε οι πληροφορίες από την Αστυνομία – μοιάζει «εκρηκτική» (ο εντοπισμός περισσοτέρων από 150 μολότοφ σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια είναι ενδεικτικός του σχεδίου των μπαχαλάκηδων) καθώς κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών ενδεχομένως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.
Στις 8 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.
Έτσι οι αστυνομικές αρχές υποχρεώθηκαν να καταστρώσουν τα πλάνα τους για την τήρηση της τάξης αλλά και την αποφυγή εκτρόπων και επεισοδίων με βάση την εντολή που έφτασε από το υπουργείο να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, αλλά παράλληλα να μην υπάρξουν εικόνες με καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων. Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο σε μια πιο «σκληρή» εκδοχή και φυσικά χωρίς το μέτρο των προληπτικών στοχευμένων προσαγωγών και της μηδενικής ανοχής.
Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: