Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Συνάντηση κορυφής στο σπίτι της Ντόρας

Δίαυλο επικοινωνίας έχουν ανοίξει οι τουρκικές προκλήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο παρασκήνιο και με αφορμή την ακραία επιθετικότητα έναντι της Ελλάδας την οποία συντηρεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχουν έχουν έρθει ένα βήμα πιο κοντά στα Εθνικά θέματα, ώστε να αντιμετωπίσουν καταλλήλως τον κοινό εχθρό...

Στο πλαίσιο αυτό, ήταν και το χθεσινοβραδυνό δείπνο, στο σπίτι της της οικογένειας Μητσοτάκη και της συντονίστριας Ανάπτυξης της Ν.Δ., Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά, όπου υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με αφορμή την  επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Στο δείνο εκφράστηκε η ανησυχία για την κλιμάκωση των προκλήσεων του Τούρκου προέδρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, αμφότεροι συμφώνησαν πως τίθεται σε κίνδυνο και η πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Ο κ. Βούτσης και η κα Μπακογιάννη συμφώνησαν επίσης, σε αυτό που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε ο κ. Παυλόπουλος, ότι δηλαδή, οι κινήσεις της Τουρκίας συνιστούν προκλήσεις εναντίον του διεθνούς δικαίου και απόπειρες αποσταθεροποίησης της περιοχής, σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή και με το πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού να είναι τεράστιο.
Αλλωστε, λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τις εκδηλώσεις στα Χανιά, αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάνης, είχε διαμυνησει στην Τουρκία  ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε κατά κεραία, αυτό που είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, Εθνική και Ευρωπαϊκή μας κληρονομιά».
Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής βρέθηκαν στα Χανιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Στο δείπνο στο σπίτι Της οικογένειας Μητσοτάκη, αρχικά είχε προγραμματιστεί να είναι οικοδεσπότης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο μία πολιτική υποχρέωση τον έκανε να απουσιάσει αφήνοντας έτσι οικοδέσποινα την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παρέθεσε το δείπνο προς τιμήν των δύο Προέδρων που φιλοξένησε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ξεροτήγανα της Ντόρας.

Διαβάζω και ακούω πολλούς τις τελευταίες μέρες που μιλούν με αφορμή αυτό το περιβόητο δείπνο στα Χανιά περί αποκαταστάσεως των σχέσεων μεταξύ Μητσοτάκηδων και Παυλόπουλου και μου ΄ρχεται να σκίσω τα ιμάτια μου.
Και ερωτώ ο αφελής.
Πώς είναι δυνατόν να αποκαταστήσεις, κάτι που δεν έχει διαρραγεί ποτέ;
Γιατί εξ όσων γνωρίζω, οι σχέσεις του αξιότιμου προέδρου με το Μητσοτακαίικο, ήταν εξαπανέκαθεν που λεν και στο χωριό μου, άριστες.
Βεβαίως και το γεύμα αυτό, είχε άλλο σκοπό.
Το γεύμα αυτό ήταν ένα παλιό τάμα της Ντόρας προς τον πρόεδρο.
Στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις που είχε με τον Προκόπη, δεν ήταν λίγες οι φορές που του υπερηφανευόταν για τις μαγειρικές της ικανότητες.
Και εδώ που τα λέμε το Ντοράκι, από.....μαγειρική, σκίζει.
Αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς, πως ενώ ήταν η μεγάλη χαμένη των εσωκομματικών εκλογών του 2009, κατάφερε να μαγειρέψει τον Αντώνη, χωρίς αυτός να καταλάβει τίποτα μέχρι σήμερα.
Και όχι μόνο δεν κατάλαβε τίποτα το θηρίο ο Αντώνης, αλλά συνέβαλε και τα μέγιστα για να γίνει πρόεδρος ο Κυριάκος.
Γιατί όταν ο Αντώνης τότε πανηγύριζε, το Ντοράκι έλεγε πως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Και πραγματικά, πίσω την είχε.
Διότι, ο Αντώνης απ΄την ημέρα που έγινε πρόεδρος, άσπρη μέρα δεν είδε ο ανυποψίαστος.
Με το καλημέρα, του ΄κανε αποστασία.
Πάνω δηλαδή που έβλεπε ο Αντώνης τον ΓΑΠ να παραπαίει και πως ήταν θέμα χρόνου να γίνει πρωθυπουργός, του σφυρίζει την πρώτη διάσπαση με το ΔΗ.ΣΥ.
Και ώσπου να συνέρθει, του δίνει και την χαριστική βολή με μια δεύτερη διάσπαση με τον Πάνο Καμμένο,
Μια διάσπαση πολύ πιο αιματηρή, που για να είμαστε ειλικρινείς αυτή ήταν που του καθόρισε την πολιτική του σταδιοδρομία.
Και δεν πιστεύω να υπάρχουν σήμερα αφελείς που ακόμα να πιστεύουν πως ο Καμμένος έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή δεν το άντεχε η συνείδηση του να ψηφίσει μνημόνια.
Όσοι ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις, γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Καμμένος είναι Μητσοτακικό τέκνο.
Θυμηθείτε μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις.
Το ΄93 η Ντόρα με τον Πάνο έψαχναν μία-μία τις τράπεζες να δουν, αν θα δραχμοποιήσει ο Αντώνης επιταγές του χο, χο, χο.
....

Ανώνυμος είπε...

...
Παραμονές της τρίτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Π.τ.Δ, τον Δεκέμβρη του ΄14, υπήρξε μια συνάντηση μεταξύ του επίτιμου και του Καμμένου.
Και ενώ όλοι περίμεναν ότι ο επίτιμος θα έπειθε τον Καμμένο να ψηφίσει Δήμα, θυμηθείτε τα λόγια του Πανάρα όταν βγήκε απ΄τη συνάντηση με ένα χαμόγελο που τα χείλη του άγγισαν τ΄αυτιά του.
''Δεν μιλήσαμε με τον επίτιμο για την εκλογή Π.τ.Δ'', είπε.
Για να συμπληρώσει, ''Όταν συνομιλείς με τον Κώστα Μητσοτάκη, έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις για πολλά και σημαντικά θέματα''.
Και ποιό ήταν το σημαντικό θέμα που συζήτησαν;
Το τέλος του Αντώνη και μάλιστα η πληρωμή του με τόκο εικοσαετίας.
Γι΄αυτό λοιπόν δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Πάνος Καμμένος καθόρισε την πολιτική σταδιοδρομία και το τέλος του Αντώνη Σαμαρά.
Σκεφτείτε πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα για τον Σαμαρά, αν στις εκλογές του 2012 η Νέα Δημοκρατία κατέβαινε ενωμένη και έπαιρνε την αυτοδυναμία.
Ξεφύγαμε όμως από το γεύμα, το οποίο μπορεί για ορεκτικό να είχε Σαμαρά, όμως όλα τα λεφτά ήταν το κυρίως πιάτο.
Και εκεί η Ντόρα έπαιξε τα ρέστα της.
Γιατί το κυρίως πιάτο αποτελείτο από μια μεγάλη επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία, στα πλαίσια της παραταξιακής ενότητας και μια μελλοντική κυβέρνηση εθνικού σκοπού.
Με πρωθυπουργό την οικοδέσποινα.
Η επιστροφή, είναι αυτή του Πάνου Καμμένου, η οποία θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη.
Για τη συγκυβέρνηση όμως, έχουμε ακόμη δρόμο.
Το σίγουρο είναι πως υπάρχει η θέληση.
Και η θέληση υπάρχει και απ΄τις δυο τις πλευρές.
Ο Αλέξης άλλωστε, δεν έχει και πολλές επιλογές.
Η κυβέρνηση πέφτει ότι ώρα θέλει ο Καμμένος.
Πρόθυμος Λεβέντης μπορεί να υπάρχει, αλλά η Ένωση Κεντρώων διαλύεται.
Οπότε, τί να κάνει κι αυτός έρμος, έστειλε στη συνάντηση τον πιό ψύχραιμο νου που διαθέτει στο κόμμα για να διαπραγματευτεί.
Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, σύντομα θα γίνουν και άλλα γεύματα.
Όπου εκεί και θα ξεκαθαρίσει το πράγμα.
Εδώ θα είμαστε για να τα ξαναπούμε.


Τζώρτζης